5 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟΥ ΣΟΥ

Αν και δεν μπορούμε πάντα να αναδημιουργήσουμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δοκιμάστηκε το αντηλιακό μας, μπορούμε να βεβαιωθούμε ότι κάνουμε το καλύτερο για να μην παρεμποδίζουμε την αντηλιακή μας προστασία. Το αντηλιακό είναι η νούμερο ένα άμυνα όταν πρόκειται για την προστασία του δέρματος από την πρόωρη γήρανση και τον καρκίνο του δέρματος, και η σωστή εφαρμογή είναι το παν.

5 Λάθη όταν βάζεις αντηλιακό:

1. Αναμιγνύεις το αντηλιακό σου με άλλα προϊόντα

Από όλα τα λάθη με το αντηλιακό, αυτό είναι ίσως το χειρότερο που μπορείς να κάνεις! Κάθε προϊόν έχει υπολογισμένη μια ακριβή φόρμουλα που έχει δοκιμαστεί για τον προσδιορισμό του SPF (το SPF ή ο παράγοντας προστασίας από τον ήλιο, είναι μια μέτρηση του πόσο καλά ένα αντηλιακό θα προστατεύσει το δέρμα σου από τις επιβλαβείς ακτίνες UV). Τη στιγμή που αναμιγνύεις αυτό το αντηλιακό με ένα άλλο προϊόν, αλλάζεις μια προσεκτικά κατασκευασμένη φόρμουλα η οποία δε μπορεί πλέον να εγγυηθεί την πλήρη προστασία.

Αντί να αναμιγνύεις το αντηλιακό σου με άλλα προϊόντα περιποίησης δέρματος, όπως ορό ή ενυδατική κρέμα, δείξε υπομονή και εφάρμοσε ένα προϊόν τη φορά. Και όπως έχουμε πει, μια γενναιόδωρη στρώση αντηλιακού πρέπει να είναι πάντα το τελευταίο σου προϊόν!

2.Εφαρμόζεις έλαιο προσώπου το πρωί

Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες μελέτες που να δείχνουν ότι τα έλαια παρεμβαίνουν στο αντηλιακό, ενδέχεται να το διασπάσουν και να το κάνουν λιγότερο αποτελεσματικό. Αυτό είναι λογικό αν σκεφτείς το γεγονός ότι τα φυσικά έλαια του δέρματος διασπούν τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας κατά τη διάρκεια της ημέρας ή ότι τα προϊόντα καθαρισμού με λάδι είναι ειδικά σχεδιασμένα για να διασπούν προϊόντα όπως το αντηλιακό.

Αν ψάχνεις γι αυτή την υπέροχη λάμψη ενός ελαίου καλύτερα αναζήτησε ένα αντηλιακό που να το υποστηρίζει, όπως το Heliocare Sun Touch gel. Πολλά αντηλιακά κατασκευάζονται πλέον με ενυδατική βάσεις, κάποιες από τις οποίες περιλαμβάνουν ακόμη και έλαια! Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να εξασφαλίσεις ότι το αντηλιακό σου θα είναι σταθερό και αποτελεσματικό, ακόμη και με την προσθήκη συστατικών που ενισχύουν τη λάμψη.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψεις εντελώς τα έλαια στη ρουτίνα σου (προσωπικά λατρεύω ένα καλό έλαιο προσώπου). Απλώς θα τα εφαρμόζεις το βράδυ!

3. Τοποθετείς πάρα πολλά προϊόντα κάτω από το αντηλιακό σου
Ένα άλλο κοινό λάθος που βλέπω είναι ότι πολλές από εσάς απλώνετε το ένα προϊόν μετά το άλλο προτού τελικά φτάσετε στο αντηλιακό. Η ρουτίνα με τα πολλά βήματα έιναι σαφώς ευεργετική, όμως μήπως απλώς σπαταλάς χρόνο & χρήματα με τόσα πολλά προϊόντα; Το χειρότερο είναι ότι κινδυνεύεις να δημιουργήσεις ένα φράγμα μεταξύ του δέρματός και του αντηλιακού, οπότε να μην έχεις τη βέλτιστη κάλυψη.

Για να το αποφύγεις αυτό, συνιστώ το Καλοκαίρι να παραλείψεις την πρωινή ρουτίνα των 10 βημάτων. Αντίθετα, κάνε τα πράγματα απλά: Χρησιμοποίησε ένα καθαριστικό, μια λοσιόν,χωρίς αλκοόλ, έναν ορό και το αντηλιακό σου, με αυτή τη σειρά.

4. Ψεκάζεις με ενυδατικό σπρέι το πρόσωπο σου μετά την εφαρμογή αντηλιακού

Το πρόβλημα είναι το εξής: οι περισσότερες ψεκάζετε με mist το δέρμα σας στο τέλος της ρουτίνας σας ή περιστασιακά όλη την ημέρα, κάτι που δυνητικά αραιώνει την αντηλιακή προστασία. Ενώ τα ενυδατικά συστατικά που βρίσκονται στα mists προσώπου είναι εξαιρετικά, πρέπει να σφραγιστούν με μια ενυδατική κρέμα για να είναι πιο αποτελεσματικά.

Εάν έχεις ένα face mist που λατρεύεις να χρησιμοποιείς, προτείνω να το ψεκάζεις μετά τον καθαρισμό ως το “τονωτικό” βήμα στη ρουτίνα σου.  Με αυτόν τον τρόπο, όταν ακολουθήσεις με τον ορό και τον ενυδατικό δείκτη προστασίας, θα σφραγίσεις όλη αυτή την περιποίηση!

5. Δεν αφήνεις το αντηλιακό σου να στεγνώσει πριν κάνεις μακιγιάζ.

Τα καλά νέα για τις περισσότερες σύγχρονες αντηλιακές συνθέσεις είναι ότι είναι πραγματικά σταθερές μόλις στεγνώσουν. Ωστόσο, όταν προσθέτεις οποιοδήποτε είδος μακιγιάζ από πάνω πριν  στεγνώσει, κινδυνεύεις να αραιώσεις τη φόρμουλα του SPF. Δεδομένου ότι η εφαρμογή μακιγιάζ συνήθως περιλαμβάνει πολύ τρίψιμο, μπορεί επίσης να αφαιρέσεις καταλάθος το αντηλιακό που μόλις εφάρμοσες.

Η λύση είναι απλή. Περίμενε 1-2 λεπτά μέχρι το αντηλιακό σου να στεγνώσει τελείως πριν ξεκινήσεις το μακιγιάζ.

 

Share this post