210 90 14 211

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Φυσικά.  Πρέπει αυτό το προϊόν όμως να μην έχει καμία λιπαρότητα. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε για τα ενυδατικά προϊόντα είναι ότι προσφέρουν νερό και όχι λιπαρότητα.  Ακόμα και το λιπαρό δέρμα χρειάζεται νερό.  Μάλιστα, ένα δέρμα με ακμή συνήθως είναι και αφυδατωμένο, λόγο των έντονων καθαριστικών που χρησιμοποιεί. με αποτέλεσμα την παραγωγή περισσότερου σμήγματος και τελικά την εμφάνιση περισσότερων βλαβών ακμής.

«Υπό» σημαίνει λιγότερο, οπότε μπορεί να υπάρξει κάποιος ερεθισμός, έστω και μικρός.  Γενικά, ο όρος «υποαλλεργικό» είναι στη βιομηχανία των καλλυντικών ένας εναλλακτικός όρος που σημαίνει «χωρίς άρωμα» και  με λιγότερα χημικά. Είναι η καλύτερη λύση για το ευαίσθητο δέρμα και οι νέες γενιές καλλυντικών βελτιώνονται συνέχεια προσθέτοντας και παράγοντες που προστατεύουν την μεμβράνη των κυττάρων ώστε οι αλλεργιογόνοι παράγοντες να μην τα ερεθίζουν. 

Αυτά ονομάζονται υπερμελάγχρωση και εμφανίζονται ως αποτέλεσμα από φλεγμονώδη αντίδραση στο δέρμα.  Καθώς μια βλάβη ακμής επουλώνεται, παράγει  περίσσεια χρωστική (μελανίνη) στη περιοχή του τραυματισμένου ιστού.  Αυτές οι περιοχές θα αποχρωματιστούν πολύ πιο γρήγορα και εύκολα με τη χρήση αντιφλεγμονωδών συστατικών, όπως ο ψευδάργυρος, η γλυκόριζα και το πράσινο τσάι,  που περιλαμβάνονται σε πολλά προϊόντα ακμής.  Τα προϊόντα με μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C ενδείκνυνται επίσης για τον αποχρωματισμό αυτών των περιοχών.  Για την πρόληψη της δημιουργίας υπερμελαγχρώσεων, χρησιμοποιείτε αντιηλιακή προστασία SPF15 στις εκτεθειμένες περιοχές και επαναλαμβάνετε την εφαρμογή κατά τη διάρκεια της ημέρας.Αν το αποτέλεσμα θέλουμε να έρθει πιο γρήγορα τότε υπάρχουν θεραπείες όπως το dermabration που θα βοηθήσει.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τα συμπτώματα του jet lag τόσο για το δέρμα σας όσο και για τον οργανισμό σας.  Αποφύγετε τη χρήση βάσης make up κατά τη διάρκεια της πτήσης.  Πριν την πτήση, εφαρμόζετε στο πρόσωπό σας ενισχυμένο ενυδατικό προϊόν πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και δείκτη SPF.  Καταναλώνετε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό μπορείτε.  Αποφύγετε την κατανάλωση αεριούχων, αλκοολούχων προϊόντων και καφεΐνης.  Εάν μπορείτε να κοιμηθείτε κατά τη διάρκεια της πτήσης, κάντε το.  Αλλιώς χαλαρώστε και μην αγχώνεστε. Τα σωστά ενυδατικά προϊόντα θα σας βοηθήσουν πολύ.

Δυστυχώς το μέγεθος των πόρων είναι γενετικά προκαθορισμένο.  Χρησιμοποιώντας όμως  καθημερινά τη σωστή αγωγή με προϊόντα απολέπισης και ενυδάτωσης, με αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη συστατικά, οι πόροι σας θα φαίνονται σίγουρα μικρότεροι.Υπαρχουν και αγωγές με laser που μπορούν να βοηθήσουν.

Φυσικά!  Η σωστή διατροφή είναι ένα σημαντικό όπλο για την εξασφάλιση της υγείας του δέρματός σας.  Είναι σημαντικό να πίνετε πολύ νερό και να καταναλώνετε πολλά φρέσκα φρούτα, λαχανικά και τροφές πλούσιες σε θρεπτικά στοιχεία, για να διατηρήσετε την υγεία του δέρματός σας.  Τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν επίσης, να ωφελήσουν το δέρμα σας. 
  Τι είναι ο δείκτης SPF και πως θα ξέρω πόσες ώρες προστασίας μου προσφέρει;
 
Ο δείκτης SPF προσδιορίζει το χρόνο που μπορεί ένα άτομο να εκτεθεί στην UVB ακτινοβολία χωρίς να πάθει έγκαυμα.  Εάν μπορείτε νε εκτεθείτε στον ήλιο για 8 λεπτά χωρίς να κοκκινίσετε, τότε μετά τη χρήση αντιηλιακού με δείκτη SPF 15 , μπορείτε να εκτεθείτε στον ήλιο για 120 λεπτά ( 8 Χ 15 = 120) χωρίς να πάθετε έγκαυμα. 
ΤΙΡ:  Εφαρμόζετε το αντιηλιακό σας 30 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο.

Υπάρχουν δυο βασικοί λόγοι που επιβάλλουν τη χρήση εξειδικευμένων προϊόντων για τα μάτια.  Πρώτον, τα εξειδικευμένα προϊόντα έχουν ειδική σύνθεση ώστε να μην ερεθίζουν τα μάτια ή το λεπτό δέρμα της περιοχής.  Δεύτερον, η λεπτή αυτή περιοχή έχει ελάχιστους αν όχι καθόλου σμηγματογόνους αδένες, που σημαίνει ότι χρειάζεται πιο εντατική ενυδάτωση και θρέψη από οποιαδήποτε άλλη περιοχή του προσώπου.

Τα προϊόντα προσώπου που  μπορούν να χρησιμοποιούνται  σε περίοδο εγκυμοσύνης,είναι συγκεκριμένα.  Οι αισθητικοί μας θα χαρούν να σας συμβουλέψουν για το ποια είναι κατάλληλα για εσάς.

Όσο μεγαλώνουμε οι ίνες της ελαστίνης του δέρματος, που ευθύνονται για την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά του, παίρνουν μια μορφή πιο χαλαρή. Το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του.  Εξακολουθούν να είναι ίδιες σε αριθμό με αυτές που είχατε, αλλά δεν έχουν την ίδια ελαστικότητα, δεν επανέρχονται άμεσα, ενώ είναι πολύ πιο εύθραυστες. Γι αυτό χρησιμοποιούμε κατάλληλα προϊόντα και θεραπείες ώστε να δώσουμε ζωή και ελαστικότητα στο δέρμα μας.

Τα οιστρογόνα διατηρούν το δέρμα πιο απαλό, ελαστικό και λείο, καθώς προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου και μειώνουν τις ενδεχόμενες εξάρσεις ακμής.  Οι ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης, που αποτελούν δομικά μόρια του δέρματος, είναι υπεύθυνες για την ελαστικότητα, το πάχος και την ανθεκτικότητά του.  Η μείωση των ινών κολλαγόνου συνεπάγεται δέρμα πιο εύθραυστο, πιο λεπτό, χαλαρό, που εμφανίζει ρυτίδες.