espa banner
phone icon
210 90 14 211
divider line
search icon
Facebook
Instagram
Twitter
Pinterest
YouTube
TripAdvisor

TIPS ΟΜΟΡΦΙΑΣ

6 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΤΕΜΑΚΙΓΙΑΖ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΟΥ!
6 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΤΕΜΑΚΙΓΙΑΖ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΟΥ!
16.2.2021
Από μικρολαθάκια όπως το να χρησιμοποιείς λάθος θερμοκρασία νερού ή πιο “ασυγχώρητα” παραπτώματα όπως ένα λάθος προϊόν, οι ειδικοί κατέληξαν ότι αυτά είναι τα πιο κοινά λάθη που μπορεί να κάνουμε εσύ ή και εγώ, όταν έρθει η ώρα να πλύνουμε και να καθαρίσουμε το πρόσωπο μας! Hands - Up - Σε ποια από αυτά κρίνεσαι…ένοχη;

Το πλύσιμο του προσώπου μας θα έπρεπε να είναι κάτι αρκετά απλό, σωστά; Όμως, οι τεχνικές και τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία του ντεμακιγιάζ και του καθαρισμού μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στο αποτέλεσμα - πόσο μάλλον στο πόσο καθαρό και ανάλαφρο αισθάνεστε το δέρμα σας μετά.

Λάθος #1: Πολύ ζεστό νερό

Μπορεί η αίσθηση του ζεστού νερού στο πρόσωπό σας να είναι τέλεια, αλλά η θερμοκρασία έχει σημασία. Το ζεστό νερό μπορεί να στεγνώσει περισσότερο το δέρμα, επειδή αφαιρεί τα φυσικά του έλαια. Μπορεί επίσης να αυξήσει την πιθανότητα φλεγμονής και την ερυθρότητα σε ευαίσθητους και επιρρεπείς στη ροδόχρου ακμή τύπους δέρματος. Η καλύτερη εναλλακτική είναι να χρησιμοποιήσετε χλιαρό νερό και για ένα πραγματικό upgrade δοκιμάστε μια στο τόσο έναν ωραίο ατμό από βότανα πχ βραστό χαμομήλι!

Λάθος #2: Το παρακάνετε με το scrubbing
Η μηχανική απολέπιση με κόκκους & scrubs μπορεί πράγματι να μας δώσει μια λαμπερή επιδερμίδα, ωστόσο η υπερβολική απολέπιση μπορεί στην πραγματικότητα να προκαλέσει βλάβη στο εξωτερικό στρώμα του δέρματος.

Αυτό συνήθως μεταφράζεται σε ερυθρό και φλεγμονώδες δέρμα που τραβάει, μια θαμπή επιδερμίδα και έναν επιδερμικό φραγμό σε κίνδυνο για ερεθισμόυς και ξεσπάσματα ακμής. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα εξαιρετικά απαλό & εξειδικευμένο scrub και όχι παραπάνω από 1, το πολύ 2 φορές την εβδομάδα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:
Σκεφτείτε επίσης να δοκιμάσετε και ένα “χημικό” απολεπιστικό, δηλαδή όχι με κόκκους αλλά με ειδικά οξέα, όπως το γλυκολικό και το μανδελικό οξύ τα οποία είναι αρκετά πιο απαλά ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούνται καθημερινά. Τα άλφα υδροξυ-οξέα (AHAs) ουσιαστικά “διαλύουν” τη σύνδεση μεταξύ των κυττάρων του δέρματος, ώστε τα κύτταρα να μπορούν να απομακρυνθούν φυσικά πιο γρήγορα από την επιδερμίδα σας!

Λάθος #3: Κάνετε...μισές δουλειές στο ντεμακιγιάζ!

Αυτό το λάθος είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο για εσάς που φοράτε μακιγιάζ. Η μη ολοκληρωμένη αφαίρεση του μακιγιάζ και άλλων ρύπων που συσωρρεύονται όλη την ημέρα, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το δέρμα σας φράζοντας τους πόρους. Δοκιμάστε το double cleansing, δηλαδή τον διπλό καθαρισμό που μπορεί να σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε ότι αφαιρείτε κάθε ξένο σωματίδιο από το πρόσωπο σας!

Λάθος #4: Πλένετε πολύ συχνά το πρόσωπό σας

Το υπερβολικό πλύσιμο του προσώπου σας προκαλεί βλάβη στο φυσικό προστατευτικό φραγμό. Αυτό, με τη σειρά του, επηρεάζει το πόσο ευαίσθητο είναι το δέρμα σας στο περιβάλλον, πόσο αποτελεσματικά διατηρείτε την υγρασία και τελικά με την πάροδο του χρόνου πόσο γρήγορα θα εμφανιστούν τα πρώιμα σημάδια γήρανσης.
Κατά γενικό κανόνα, συνιστάται να πλένετε το πρόσωπό σας όχι περισσότερο από δύο φορές την ημέρα - μία το πρωί και μία το βράδυ. Εάν ασκείστε ή έχετε έντονη δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας ένα μικκυλιακό νερό ή ένα πολύ απαλό σαπούνι είναι υπέρ αρκετά.

Λάθος #5: Χρησιμοποιείτε λάθος τύπο καθαριστικού

Αυτό το λάθος είναι ...οριακά ασυγχώρητο για εσάς που ασχολείστε ευλαβικά με τη φροντίδα του δέρματος σας! Θα ξαναπούμε λοιπόν ότι όταν χρησιμοποιείτε ένα προϊόν που δεν προορίζεται για το δικό σας τύπο δέρματος, ξεκινάτε λάθος ολόκληρη τη ρουτίνα σας!
Για παράδειγμα, τα καθαριστικά προσώπου που διαμορφώνονται για προβλήματα ακμής και λιπαρότητα τείνουν να είναι πιο επιθετικά από αυτά που προορίζονται για ξηρά ή αντιδραστικά δέρματα.

Ρωτήστε μας για το κατάλληλο προϊόν για το δικό σας τύπο επιδερμίδας!

Λάθος #6: To Toner (η λοσιόν) που χρησιμοποιείτε είναι πολύ στυπτικό.

Οι λοσιόν (toners) στην καθαριστική σας ρουτίνα έχουν πολύ συγκεκριμένο λόγο ύπαρξης.
  • συρρικνώνουν την εμφάνιση των πόρων
  • συσφίγγουν το δέρμα
  • καταπραϋνουν το δέρμα
  • μειώνουν τη φλεγμονή
  • παρέχουν αντιβακτηριακά οφέλη άρα βοηθούν στα σπυράκια & την ακμή
  • δροσίζουν και φρεσκάρουν

Με αυτά τα δεδομένα, η σωστή λοσιόν για το δέρμα σας και το μέτρο στην εφαρμογή της θα σας βοηθήσουν να επωφεληθείτε από τη χρήση της, χωρίς δυσάρεστες παρενέργειες.

Προτιμήστε λοιπόν μια στυπτική λοσιόν, με αλκοόλ ή οξέα μόνο αν το δέρμα σας είναι λιπαρό ή με τασεις ακμής και μια πιο ήπια, με μαλακτικές ιδιότητες αν έχετε πιο ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα.

Μια απαλή λοσιόν, χωρίς οινόπνευμα, σε υπέροχη τιμή είναι η Yellow Rose Cellular Revitalizing Lotion.

ΠΙΣΩ