210 90 14 211

TIPS ΟΜΟΡΦΙΑΣ

4 Τρόποι να ανανεώσεις το αντηλιακό σου πάνω από το μακιγιάζ σου!
17.7.2021
Ξύπνησες το πρωί, περιποιήθηκες το δέρμα σου όπως πρέπει, έβαλες τις κρέμες σου και το αντηλιακό σου και έκανες ένα όμορφο μακιγιάζ. Μέχρι εδώ συγχαρητήρια! Και τώρα πάμε στα δύσκολα:  Πώς μπορείς να εφαρμόσεις ξανά το αντηλιακό κατά τη διάρκεια της ημέρας χωρίς να χαλάσεις το μακιγιάζ σου;

Ξέρεις ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας πρέπει να ανανεώσεις το αντηλιακό σου έτσι ώστε να έχεις πραγματικά την πλήρη προστασία του, καθώς η πρώτη εφαρμογή σταδιακά “εξαντλείται”.

Διάβασε παρακάτω 4 διαφορετικούς τρόπους για να εφαρμόσεις ξανά το αντηλιακό πάνω από το μακιγιάζ, καθώς και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα καθενός από αυτούς.

Πόσες φορές την ημέρα πρέπει να ανανεώσω το αντηλιακό μου;
Η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση εξαρτάται πολύ από το πώς μοιάζει θα είναι η ημέρα σου. Εάν θα βρίσκεσαι σε εξωτερικούς χώρους (αθλείσαι, κολυμπάς, είσαι στην παραλία) πρέπει οπωσδήποτε να το ανανεώνεις κάθε 2 ώρες.

Εκτός κι αν εργάζεσαι σε εξωτερικό χώρο η ανανέωση κάθε δύο ώρες δεν είναι απαραίτητη σε καθημερινή βάση (ή, ας το παραδεχτούμε, ρεαλιστική). Σε μια κανονική μέρα, εφάρμοσε ξανά το αντηλιακό σου σε στιγμές που θα έχεις τη μεγαλύτερη έκθεση σε υπεριώδεις ακτίνες, πριν βγεις για το μεσημεριανό διάλειμμα στη δουλειά, πριν από μια βόλτα, πριν από εξωτερικές δουλειές ή όταν είσαι στο αυτοκίνητό. Θυμήσου άν κάθεσαι δίπλα σε παράθυρο όλη την ημέρα, ίσως να πρέπει να είσαι πιο τυπική στην ανανέωση, αφού οι ακτίνες UV διεισδύουν μέσα από τα παράθυρα.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να εφαρμόσω ξανά το αντηλιακό πάνω ​​από το μακιγιάζ;


Θα ξεκινήσουμε λέγοντας αυτό: δεν υπάρχει Ο ΤΕΛΕΙΟΣ τρόπος για να εφαρμόσεις ξανά το αντηλιακό πάνω από το μακιγιάζ! Το αντηλιακό ελέγχεται εφαρμόζοντας μια συγκεκριμένη ποσότητα προϊόντος σε μια καθορισμένη επιφάνεια του δέρματος. Εφαρμόζεται ομοιόμορφα σε καθαρό δέρμα και αφήνεται να σχηματίσει το προστατευτικό του φιλμ πριν αξιολογηθεί και του δοθεί ένας αριθμός προστασίας SPF.

Το να επανεφαρμόσεις το αντηλιακό σημαίνει αυτόματα ότι δε θα είναι σε καθαρό δέρμα, άρα δε θα σχηματιστεί το προστατευτικό φιλμ όπως θα έπρεπε. Οπότε εκ των πραγμάτων, δε θα έχεις την απόλυτη προστασία SPF που αναγράφεται στο προϊόν σου, όταν το εφαρμόσεις πάνω από το μακιγιάζ, τις κρέμες και το πρώτο στρώμα αντηλιακού.

Όμως οποιαδήποτε επιπλέον προστασία είναι καλύτερη από καθόλου προστασία, σωστά; . Μάθε λοιπόν 4 τρόπους για τη βέλτιστη επανεφαρμογή!

1. Εφαρμόζω ξανά το κανονικό αντηλιακό μου χρησιμοποιώντας χέρια ή κάποιο πινέλο ή σφουγγαράκι.
Το καλό με αυτήν την επιλογή είναι ότι χρησιμοποιείς το κανονικό σου αντηλιακό προϊόν και μπορείς να το βάλεις ομοιόμορφα στο δέρμα σου. Από την άλλη πλευρά, απλώνοντας ξανά ένα υγρό προϊόν στο πρόσωπο, είναι δύσκολο να μη χαλάσει το μακιγιάζ οπότε η λύση είναι ότι μάλλον θα το απλώσεις φειδωλά και ίσως όχι με τόση λεπτομέρεια, με στόχο να διατηρήσεις άθικτο το μακιγιάζ σου

Πλεονεκτήματα
 • Χρησιμοποιείς το κανονικό σου προϊόν SPF
 • Μπορείς να καλύψεις ομοιόμορφα το δέρμα αν επιδιώκεις maximum προστασία.
 • Καλή επιλογή εάν φοράς ελαφρύ μακιγιάζ
.
Μειονεκτήματα
 • Λειτουργεί καλύτερα με ανόργανα, χημικά ή υβριδικά αντηλιακά φίλτρα (φυσικά + χημικά φίλτρα). Τα καθαρά φυσικά αντηλιακά φίλτρα μπορεί να αφήσουν μια παχιά λευκή στρώση ή να μην αναμιχθούν καλά λόγω της χρήσης καθαρού οξειδίου του ψευδαργύρου ή διοξειδίου του τιτανίου.
 • Εάν χρησιμοποιείς πινέλο ή σφουγγαράκι, μπορεί να απορροφήσουν μεγάλη ποσότητα του αντηλιακού ή τελικά να χαλάσουν το μακιγιάζ που έχεις ήδη.
 • Είναι σχετικά άβολη λύση
 • Το χημικό αντηλιακό φίλτρο ίσως να μην μπορεί να σχηματίσει σωστά μια προστατευτική μεμβράνη πάνω από το δέρμα σου καθώς φοράς ήδη αντηλιακό και μακιγιάζ.
TIP: Χρησιμοποίησε ένα αντηλιακό σε μορφή αφρού που δε θα απορροφηθεί αμέσως από το σφουγγαράκι ή το πινέλο και θα απλωθεί εύκολα χωρίς να επιβαρύνει το δέρμα σου και χωρίς να μπλεχτεί με το make-up σου, όπως το EVY Daily Defense Mousse SPF 50

2. Χρησιμοποίησε ένα αντηλιακό Makeup (Compact)
Πολλά καλλυντικά προϊόντα και κυρίως τα foundations προσφέρουν εκ φύσεως κάποια προστασία από τον ήλιο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το διοξείδιο του τιτανίου - ένα δραστικό ορυκτό συστατικό που χρησιμοποιείται σε φυσικά αντηλιακά - χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλα τα προϊόντα μακιγιάζ με χρώμα. Φυσικά, το foundation δεν είναι η κατάλληλη αντικατάσταση του αντηλιακού, αλλά προσθέτει κάποια επιπλέον προστασία.

Αν θέλεις εγγυημένο SPF, υπάρχουν compact αντηλιακά foundations που προσφέρουν ακριβώς αυτό, όπως το INNO Epigen Coverage ή το Heliocare Compact SPF 50.

Πλεονεκτήματα
 • Δεδομένου ότι είναι σαν προϊόν μακιγιάζ, θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις το μακιγιάζ σου άθικτο.
 • Εύκολο στη μεταφορά και mess-free! .
 • Ιδανικό αν φοράς έντονο μακιγιάζ και δε μπορείς να μη φορέσεις foundation.
 • Το φυσικό φίλτρο (διοξείδιο του τιτανίου) σημαίνει ότι δεν έχει σημασία ότι ήδη έχεις άλλα προϊόντα στο δέρμα σου, η προστασία από τον ήλιο θα εξακολουθήσει να είναι αποτελεσματική
Μειονεκτήματα της χρήσης Compact
 • Το σφουγγάρι θέλει σχολαστική καθαριότητα αλλιώς μπορεί να δημιουργηθούν βακτήρια.
 • Μπορεί να φαίνεται ή να αισθάνεται βαρύτερο σε πιο λιπαρές επιδερμίδες.

3. Χρησιμοποιήστε αντηλιακή πούδρα (που περιέχει διοξείδιο του τιτανίου)
Αυτή είναι η μέθοδος που χρησιμοποιούμε εμείς και μας αρέσει γιατί είναι η πιο γρήγορη και βολική! Υπάρχει ένα σούπερ καινοτόμο αντηλιακό προϊόν, - ο-λο-καί-νου-ριο, το Brush on Block, το οποίο είναι ένα πινέλο αντηλιακής πούδρας που υπόσχεται να παρέχει πλήρη προστασία και τεράστια ευκολία. Υπάρχει σε διάφανο ή και με χρώμα για έξτρα κάλυψη ή ηλιοκαμμένη όψη!  Βρείτε το ΕΔΩ

Πλεονεκτήματα της αντηλιακής πούδρας
 • Εύκολη, φορητή και χωρίς ακαταστασία.
 • Τέλεια για όσους έχουν λιπαρό δέρμα αφού απορροφά τη λιπαρότητα.
 • Τα σωματίδια της πούδρας είναι καλά στην πρόσφυση και την επικάλυψη του δέρματος (απαραίτητος παράγοντας για την προστασία από τον ήλιο).
 • Εφαρμόζεται εύκολα και σε άλλα μέρη του σώματος, όπως στα χέρια, στο λαιμό, στο στήθος ή στους ώμους.
 • Το φυσικό φίλτρο (διοξείδιο του τιτανίου) σημαίνει ότι δεν έχει σημασία ότι ήδη έχεις άλλα προϊόντα στο δέρμα σου, η προστασία από τον ήλιο θα εξακολουθήσει να είναι αποτελεσματική.
Μειονεκτήματα της αντηλιακής πούδρας
 • Μπορεί να μην είναι ιδανική για άτομα με ξηρό δέρμα.
 • Αν είσαι υπερβολικά σχολαστική με τις αποχρώσεις, υπάρχει περιορισμένο εύρος χρωμάτων.

4. Χρησιμοποίησε ένα αντηλιακό σπρέι (spray mist)

Τα αντηλιακά σπρέι έχουν γίνει σίγουρα πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια καθώς αφήνουν και μια αίσθηση δροσιάς στο δέρμα. Στο MF DAY SPA δεν είμαστε πολύ fan των αντηλιακών σε σπρέυ γιατί: Πρώτα απ 'όλα, όλες μας υποτιμούμε την ποσότητα που απαιτείται για να υπάρχει η ένδειξη προστασίας στο μπουκάλι - πιθανότατα χρειάζεται περισσότερο από όσο νομίζουμε οι περισσότερες! Επιπλέον, είναι σημαντικό αυτά τα αντηλιακά να μπορούν να σχηματίσουν μια προστατευτική μεμβράνη πάνω από το δέρμα για να είναι αποτελεσματικά. Αυτό δεν είναι δυνατό όταν το ψεκάζετε σε στρώματα προϊόντων που υπάρχουν ήδη στο δέρμα σας. Τέλος, συστήνεται να απλώνετε στο δέρμα το αντηλιακό σπρέι, κάτι που αντιτίθεται τελικά στον αρχικό σας σκοπό να διατηρήσετε άθικτο το μακιγιάζ. Γι αυτό εμείς δε θα σας το προτείναμε ΑΛΛΑ εάν αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εφαρμόσετε ξανά το SPF όλη την ημέρα, είναι σίγουρα καλύτερο από το να μην το κάνετε καθόλου!

Πλεονεκτήματα ενός αντηλιακού σπρέι/mist
 • Εύκολο, φορητό, mess-free
 • Δεν επηρεάζει πολύ το μακιγιάζ.
 • Ιδανικό για όσους θέλουν μια δροσερή αίθηση.
 • Μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί και στο σώμα.
Μειονεκτήματα ενός αντηλιακού σπρέι/mist
 • Το σπρέι/αεροζόλ μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στα μάτια, τη μύτη, το στόμα.
 • Με ήδη αρκετά προϊόντα από κάτω, δε θα προσφέρει μεγάλη προστασία από τον ήλιο.

Ποια μέθοδος λοιπόν είναι η καλύτερη;
H καλύτερη μέθοδος επανεφαρμογής αντηλιακού είναι η μέθοδος που πραγματικά θα είσαι συνεπής να χρησιμοποιείς! Η επανάληψη είναι μια δύσκολη επιχείρηση και καμία από αυτές τις μεθόδους δεν είναι τέλεια. Αυτό που λειτουργεί καλύτερα για σένα θα εξαρτηθεί από τον τύπο του δέρματος σου και πόσο ή τι είδους μακιγιάζ φοράς καθημερινά, γι 'αυτό προτείνουμε να πειραματιστείς λίγο και να δεις τι σου ταιριάζει!


ΠΙΣΩ