espa banner
phone icon
210 90 14 211
divider line
search icon
Facebook
Instagram
Twitter
Pinterest
YouTube
TripAdvisor

ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

 2022 UPDATE | Ο πλήρης οδηγός για την υπερμελάγχρωση - μαθαίνουμε τι είναι & πως αντιμετωπίζεται!
2022 UPDATE | Ο πλήρης οδηγός για την υπερμελάγχρωση - μαθαίνουμε τι είναι & πως αντιμετωπίζεται!
17.5.2022

Μάσκα εγκυμοσύνης, αποχρωματισμός, υπερμελάγχρωση, πανάδες, καφέ κηλίδες, “μουστάκι” - όπως και αν το πείτε, το μέλασμα είναι μια κοινή πάθηση του δέρματος που επηρεάζει ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών (περίπου 6 εκατ, γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα).

Παρόλο που είναι τόσο κοινό, μπορεί να είναι δύσκολο να διαγνωστεί και ακόμη πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί.


Πως προκαλείται το Μέλασμα;


Το μέλασμα είναι μια διαταραχή στις χρωστικές, που χαρακτηρίζεται από καφέ ή γκρι-καφέ κηλίδες στο δέρμα. Μπορεί να αναπτυχθεί οπουδήποτε, αλλά συνήθως εμφανίζεται στο μέτωπο, γύρω από το στόμα (ειδικά στο άνω χείλος) ή περιμετρικά στο πρόσωπο και τα μάγουλα.Ουσιαστικά, το η υπερμελάγχρωση προκαλείται από υπερπαραγωγή μελανίνης. Τα μελανοκύτταρα είναι ένας ειδικός τύπος κυττάρων που ζει στο χόριο (το βαθύτερο στρώμα του δέρματος) και παράγουν μελανίνη (χρωστική ουσία). Η μελανίνη συσσωρεύεται σε μελανοσώματα, τα οποία κινούνται μέχρι την επιφάνεια του δέρματος και διασκορπίζονται. Αυτό στη συνέχεια εμφανίζεται ως χρώμα στο δέρμα.


Κανείς δεν είναι αρκετά σίγουρος για το τι προκαλεί πραγματικά υπερμελάγχρωση, αλλά υπάρχουν μερικοί παράγοντες που ενοχοποιούνται: Οι ορμόνες είναι… ο βασικός ύποπτος, αλλά άλλες αιτίες περιλαμβάνουν έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, ακμή, φλεγμονή, τραυματισμό ή ερεθισμό του δέρματος. Οι λεκέδες που σχηματίζονται δεν ενέχουν κανένα ιατρικό κίνδυνο, αλλά μόλις ενεργοποιηθεί αυτό το... εργοστάσιο μελανίνης, μπορεί να είναι δύσκολο να σταματήσει η έντονη παραγωγή της!Ποιοι είναι πιο επιρρεπείς στο μέλασμα; 


  • Γυναίκες και έγκυοι.  Οι ορμονικές διακυμάνσεις των γυναικών είναι έντονες καθ 'όλη τη διάρκεια της ενηλικίωσης, ενώ οι ορμόνες των ανδρών τείνουν να ηρεμούν μετά την εφηβεία. Επίσης λίγες ορμονικές διακυμάνσεις είναι τόσο έντονες όσο η εγκυμοσύνη! Στην πραγματικότητα, το μέλασμα αναφέρεται συχνά ως «μάσκα της εγκυμοσύνης» επειδή τόσες πολλές γυναίκες αρχίζουν να το βιώνουν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.


  • Όσες λαμβάνουν αντισυλληπτικά: Δεδομένου ότι πολλά αντισυλληπτικά σκευάσματα μιμούνται ουσιαστικά την κατάσταση της εγκυμοσύνης στο σώμα, η παρατεταμένη χρήση ίσως και να προκαλέσει μελάσμα. 


  • Όσοι έχουν πιο σκουρόχρωμο δέρμα: Καθώς το μέλασμα προέρχεται από υπερπαραγωγή μελανίνης, τα πιο σκούρα δέρματα έχουν πιο ενεργά μελανοκύτταρα, οπότε αυτά υπερδιεγείρονται ευκολότερα!


  • Όσοι έχουν γενετική προδιάθεση: Εάν ένας από τους άμεσους συγγενείς σας έχει μελάσμα, είναι πιο πιθανό να το αναπτύξετε κάποια στιγμή.


Ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι για να απαλλαγείτε από την υπερμελάγχρωση;
Το μέλασμα είναι συνήθως μια περίπλοκη κατάσταση και εμφανίζεται τόσο βαθιά μέσα στο δέρμα που μπορεί να μας δυσκολέψει αρκετά η αντιμετώπιση του!  Η επιτυχία της θεραπείας βασίζεται στον τύπο και την ανοχή του δέρματος ενός ατόμου και πιθανότατα το πιο σημαντικό είναι πόσο αφοσιωμένες θα είστε στο θεραπευτικό σας σχήμα! 


Αλλαγές στον τρόπο ζωής


Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο

Ίσως το πιο σημαντικό πράγμα για τη διατήρηση της... ηρεμίας των μελανοκυττάρων! Φοράτε κατάλληλο αντηλιακό, γενναιόδωρα και συχνά. Τα καπέλα, τα προστατευτικά ρούχα και η παραμονή στη σκιά είναι η καλύτερη άμυνα σας. Άλλωστε, το αντηλιακό ταιριάζει σε όλα τα δερματικά προβλήματα, όπως η Coca-Cola με το φαγητό και παίζει αμυντικό και προληπτικό ρόλο!


Εξειδικευμένη αντηλιακή προστασία για πρόληψη και θεραπεία πανάδων:

Μειώστε την έκθεση σε θερμότητα

Η θερμότητα επιδεινώνει επίσης την υπερμελάγχρωση αυξάνοντας τη δραστηριότητα των μελανοκυττάρων. Αποφύγετε σάουνα, ατμόλουτρα, άσκηση σε ζεστές συνθήκες (hot yoga), καθώς όλα αυτά αυξάνουν την εσωτερική θερμοκρασία του δέρματος. 


Επανεξετάστε τη μέθοδο αντισύλληψης που χρησιμοποιείτε

Εάν η υπερμαλάγχρωση εμφανίστηκε μετά από λήψη αντισυλληπτικών, μπορείτε να συζητήσετε μια εναλλακτική λύση με το γιατρό σας.


Φροντίδα με προϊόντα στο σπίτι.


Ανάλογα με τη σοβαρότητα των πανάδων σας, ενδέχεται να μπορείτε να τις ελέγξετε χρησιμοποιώντας μόνο θεραπείες στο σπίτι. 


Τοπικοί αναστολείς χρωστικών ουσιών


Πάμε πάλι για λίγη επιστήμη:


ΑΝΑΣΤΟΛΕΙΣ ΤΥΡΟΣΙΝΑΣΗΣ: υπάρχουν κάποιες ουσίες που παρεμποδίζουν την Τυροσινάση να κάνει τη δουλειά της - μιλάμε για το κύριο ένζυμο που εμπλέκεται στη σύνθεση της μελανίνης. Συστατικά όπως η Αλφα-Αρμπουτίνη, το Κοχικό, Μανδελικό ή Αζελαϊκό Οξυ, φυτικά παράγωγα ή παράγωγα μυκήτων και η πιο επιθετική Υδροκινόνη είναι η πρώτη μας επιλογή για να αποχρωματίσουμε πανάδες και να προλάβουμε το σχηματισμό νέων! Συμβουλευτείτε έναν ειδικό του δέρματος πριν τη χρήση κάποιου δραστικού προϊόντος.


ΚΛΑΣΣΙΚΑ & ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ: Βιταμίνη C και Ρετινοειδή (Α) δουλεύουν και σε αυτή την περίπτωση, όπως και σε τόσες άλλες για να επιδιορθώσουν χρωματικές βλάβες.


Δείτε το βίντεο στο οποίο παρουσιάζουμε την εξειδικευμένη σειρά MeLINE για λεύκανση στο σπίτι
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ - Μιλάμε 360 για τις πανάδες - Πως δημιουργούνται, τι φταίει, πως θα τις αντιμετωπίσουμε, ποια συστατικά είναι τα κατάλληλα; Επίσης ποιες θεραπείες μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι και τι κάνουμε στο Ινστιτούτο;:


Απολεπιστικά

Η απολέπιση είναι σημαντική διότι βοηθά στη μείωση της ορατής μελάγχρωσης από το δέρμα. Για οξέα, δοκιμάστε γλυκολικό ή σαλικυλικό. Τα ένζυμα φρούτων, όπως η παπάγια ή ο ανανάς, είναι επίσης εξαιρετικές επιλογές και είναι πιο ήπια από τα οξέα. Παρόλο που δεν είναι τεχνικά απολεπιστικό προϊόν η ρετινόλη είναι επίσης ιδανική για μελάγχρωση επειδή αυξάνει την ανανέωση των επιδερμικών κυττάρων.
Μακιγιάζ

Το μακιγιάζ είναι μια μορφή περιποίησης του δέρματος, καθώς παρέχει ένα φράγμα που προστατεύεις από τη UV ακτινοβολία. Στην περίπτωση του μελάσματος, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην κάλυψη των κηλίδων ή τη διόρθωση του χρωματικού τόνου.
Επαγγελματικές θεραπείες
Υπάρχουν διάφορες εξειδικευμένες θεραπείες με peelings οξέων, Vitamin C ή lasers. Για ένα πιο εξατομικευμένο αποτέλεσμα, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν έμπειρο skin coach που μπορεί να προσαρμόσει το πρόγραμμα θεραπείας σας. Δεν υπάρχει ιδανική απάντηση σχετικά με το πόσο καιρό χρειάζεται για να απαλλαγείτε από το μέλασμα, αλλά εάν το αντιμετωπίζετε επιμελώς στο σπίτι ταυτόχρονα με επαγγελματικές θεραπείες, πιθανότατα μπορείτε να αναμένετε αξιοσημείωτη βελτίωση εντός τριών μηνών.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕΘέλετε τη γνώμη του ειδικού;  Ρωτήστε την Beauty Expert  ή καλέστε στο 210 90 14 211 κα προγραμματίστε μια εικονική συμβουλευτική συζήτηση μέσω Skype ή Facetime.