210 90 14 211

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ
16.3.2013

Θα ξεκινήσουμε αναφέροντας δύο αλήθειες που πρέπει να γνωρίζετε:
α) Οι Ελληνίδες είμαστε της τελευταίας στιγμής. Ξεκινάμε να βάζουμε κρέμες λίγες μέρες πριν φορέσουμε το μαγιό μας. Και έχουμε την απαίτηση να δούμε αποτέλεσμα!
β) Η κυτταρίτιδα, από την άλλη, δεν μπορεί να εξαφανιστεί με δύο απλές επαλήψεις κρέμας. Θέλει υπομονή, επιμονή και εντατική προσπάθεια. Άρα, όσο προχωράμε προς την άνοιξη και όσο πλησιάζει η ώρα της έκθεσής μας στην παραλία, τόσο σκεπτόμαστε να αρχίσουμε μια θεραπεία για την κυτταρίτιδα. Και λέω να δώσουμε σήμερα όρκο ομορφιάς ότι θα ξεκινήσουμε από ΤΩΡΑ (ok, αύριο!).

Προς το παρόν, ας διαβάσουμε και ας μάθουμε τι μπορούμε να κάνουμε.

Τι είναι η κυτταρίτιδα
Η κυτταρίτιδα είναι κάτι το οποίο υπάρχει στα γονίδια του γυναικείου σώματος. Είναι ο διαφορετικός τρόπος που το γυναικείο σώμα είναι φτιαγμένο. Και λόγω των ορμονών, αλλά και επειδή είναι διαφορετικός ο τρόπος που δένεται το υποδόριο λίπος με το δέρμα σε αντίθεση με τον άνδρα.

Τα στάδια της κυτταρίτιδας είναι τέσσερα
- Το 1ο στάδιο είναι αυτό που δεν φαίνεται η κυτταρίτιδα όταν είμαστε όρθιες, αλλά μόνο αν πιέσουμε το δέρμα ανάμεσα στα δάχτυλά μας. Αυτό το έχει το 80% των γυναικών.
- Το 2ο στάδιο είναι όταν αρχίσουμε και βλέπουμε τα χαρακτηριστικά "βουναλάκια".
- Το 3ο στάδιο είναι όταν τα "βουναλάκια" είναι ακόμα πιο έντονα και πονάνε όταν τα πιάνουμε.
- Το 4ο στάδιο είναι όταν πονάμε ακόμα περισσότερο σε κάθε κίνηση, όταν καθόμαστε ή σηκωνόμαστε και έχουμε πολύ πιο έντονα πρηξίματα.

Η κυτταρίτιδα δημιουργείται από:
- Κακή κυκλοφορία, κακή στάση σώματος, πολλές ώρες καθιστή σε μια καρέκλα.
- Κακή ποιότητα συνδετικού ιστού κάτω από το δέρμα.
- Τα διογκωμένα λιποκύτταρα.

Τι μπορώ να κάνω;
Η γυναίκα που έχει κυτταρίτιδα θα κάνει κάποια θεραπεία που ταιριάζει στον τύπο κυτταρίτιδας που έχει. Υπάρχουν πλέον θεραπείες με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Το πρώτο στάδιο καταπολεμάται πιο εύκολα. Μύθος ή αλήθεια;
Θέλει λιγότερες συνεδρίες. Δηλαδή, η κυτταρίτιδα, αν είναι στο πρώτο στάδιο μπορεί μέσα σε οκτώ συνεδρίες να φύγει, ενώ στο τελευταίο στάδιο μπορεί να χρειαστεί τριπλάσιες ή τετραπλάσιες συνεδρίες. Αν υπάρχει κακή ποιότητα συνδετικού ιστού, οι ραδιοσυχνότητες συμβάλλουν στη σύσφιξη και στη βελτίωση της κυκλοφορίας. Επίσης, βοηθά πολύ και η μεσοθεραπεία, η οποία δεν γίνεται μόνο με ενέσεις, αλλά και με ειδικά ρόλερ, που κάνουν τη θεραπεία ακόμη πιο ανώδυνη.
Συντήρηση πάντα!
Πάντοτε όταν κάνουμε θεραπεία στην κυτταρίτιδα, επειδή είναι μέσα στην κληρονομιά μας, φροντίζουμε να κάνουμε συντήρηση. Στην ουσία η κυτταρίτιδα δεν θεραπεύεται, αλλά αντιμετωπίζεται. Πάντα θα πρέπει να προσέχουμε τη διατροφή μας και να αποφεύγουμε τα αναψυκτικά. Το "θαύμα" δεν μπορεί να γίνει μόνο του!

Κάθε πότε χρειάζεται θεραπεία;
Μία με δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα με το στάδιο και το είδος και μπορεί να χρειαστούν minimum 8 ως 24 συνεδρίες. Με μία φορά μόνο δεν βλέπεις διαφορά!

Πόσο θα μου κοστίσει;
Το κόστος, ανάλογα με την θεραπεία, πξεκινάει από 20 ευρώ.

Tips για να αντιμετωπίσευε την κυτταρίτιδα:
1. Μην φοράτε στενά παντελόνια και στενά καλτσάκια μέχρι το γόνατο.
2. Στο ντους κάνετε εναλλαγές κρύου και ζεστού νερού στα πόδια.
3. Χρησιμοποιείτε στο ντους πάντα μια λούφα, δηλαδή ένα χοντρό τρίχινο σφουγγάρι, με κινήσεις κυκλικές και με φορά προς τα πάνω. Με τον ίδιο τρόπο πρέπει να βάζετε και τις κρέμες σώματος.
4. Υπάρχουν ειδικά ρόλερ που μπορείτε να πάρετε για το σπίτι. Βάζετε την κρέμα και μετά με το ειδικό ρόλερ κάνετε κινήσεις μασάζ στο σημείο του σώματος που σας ενδιαφέρει.
5. Αποφύγετε τους υδατάνθρακες στη διατροφή σας. Θέλουμε μία καλή ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, γιατί οι υδατάνθρακες δηλητηριάζουν την κυκλοφορία.
6. Απόφυγετε τα αναψυκτικά.


ΠΙΣΩ