210 90 14 211

ΔΕΡΜΑ

ΈΧΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΛΙΠΑΡΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΡΥΤΙΔΕΣ;
14.9.2016
Υπάρχει η εντύπωση πως οι γυναίκες με λιπαρή επιδερμίδα θα έχουν λιγότερες ρυτίδες. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως το θετικό του να έχεις μια λιπαρή επιδερμίδα σε όλη σου την ζωή είναι πως θα γεράσεις «καλύτερα».

Είναι όμως αυτό αλήθεια; Εμφανίζουν οι λιπαρές επιδερμίδες λιγότερες ρυτίδες σε σχέση με τις ξηρές;

Η απάντηση είναι όχι απαραίτητα! Σίγουρα οι λιπαρές επιδερμίδες «γερνάνε» με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι οι ξηρές, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως κάποια γερνάει καλύτερα από την άλλη.

Οι λιπαρές επιδερμίδες τείνουν να έχουν παχύτερο δέρμα (γεννητικά) το οποίο σημαίνει ότι θα έχουν λιγότερες λεπτές γραμμές (πράγμα το οποίο φυσικά είναι πολύ καλό). Αυτό συμβαίνει διότι είναι λιγότερο επιρρεπείς σε αφυδάτωση, διότι παράγουν από μόνες τους λιπαρότητα καθώς έχουν περισσότερο λίπος στα κύτταρα του προσώπου. Αλλά θα έχουν πιο βαθιές ρυτίδες (δεδομένου ότι δέρμα είναι παχύτερο) και μεγαλύτερους πόρους. Συγκεκριμένα οι μεγάλοι πόροι δεν επιτρέπουν στην επιδερμίδα να φαίνεται τόσο λεία όσο κάποιου με μικρούς πόρους. Η λεία επιδερμίδα είναι σημάδι που αποδίδεται στην νεανική όψη του δέρματος.

Τα ξηρά δέρματα από την άλλη, έχουν λεπτότερη επιδερμίδα και δείχνουν καλύτερα. Οι επιφανειακές ρυτίδες δημιουργούνται από την έλλειψη ενυδάτωσης, αλλά παρόλα αυτά έχουν μικρότερους πόρους.

Ποιος τύπος δέρματος όμως είναι τελικά καλύτερος;

Η προσωπική μου άποψη λοιπόν ως αισθητικός είναι πως, τα άτομα που γερνάνε καλύτερα, είναι εκείνα που παράγουν κάποια λιπαρότητα, όχι όμως πάρα πολύ. Είναι η λεγόμενη κανονική επιδερμίδα.
Οι κανονικές επιδερμίδες, έχουν αρκετά μικρούς πόρους, με «κάποια» εμφάνιση λιπαρότητας στο σημείο Τ. Η επιδερμίδα όμως δεν είναι πολύ ξηρή, καθώς η ξηρή επιδερμίδα μπορεί να φαίνεται θαμπή εξαιτίας των «ρωγμών» στο «φράγμα» υγρασίας. Επίσης τα κανονικά δέρματα δεν δημιουργούν τις «ζάρες» που μπορεί να υπάρχουν στα ξηρά, λεπτά δέρματα. Όντας μη λιπαρά δεν έχουν να αντιμετωπίσουν το θέμα των μεγάλων πόρων και των βαθύτερων ρυτίδων.

Το δέρμα λοιπόν που γερνάει καλύτερα είναι εκείνο που έχει τα θετικά και των δύο τύπων, δηλαδή και της ξηρής και της λιπαρής επιδερμίδας.
Μην ξεχνάς όμως πως η γενεσιολογία παίζει πολύ μικρό ρόλο (περίπου 30%) στο πως θα γεράσει το δέρμα σου. Το μεγαλύτερο μέρος (περίπου 70%) έχει να κάνει με εσένα  και την περιποίηση που του χαρίζεις.


1. Καθημερινή ενυδάτωση
2. Πάντα να φοράς αντιηλιακό
3. Μην αμελείς τον καθαρισμό προσώπου. Θα κάνει το δέρμα σου πιο λαμπερό ενώ θα βοηθήσει να απορροφούνται καλύτερα τα καλλυντικά προϊόντα από την επιδερμίδα σου
4. Είμαστε ότι τρώμε! Πρόσεχε τη διατροφή σου και αν χρειαστεί πάρε συμπληρώματα διατροφής, θα δεις αποτελέσματα στην όψη της επιδερμίδας σου άμεσα.

Πριν κάνεις όμως οτιδήποτε από τα παραπάνω κάνε μια διάγνωση δέρματος!  Έτσι θα μπορέσεις να καταλάβεις ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες του προσώπου σου και θα ακολουθήσεις μια εξατομικευμένη θεραπεία η οποία θα φέρει άμεσα αποτελέσματα.

ΠΙΣΩ