210 90 14 211

ΔΕΡΜΑ

ΩΡΑΙΟ ΔΕΡΜΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ - ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΛΑΘΗ
30.1.2017
Ο χειμώνας είναι εδώ και πολύ από εμάς βλέπουμε το δέρμα μας να στεγνώνει, να κοκκινίζει και να ερεθίζετε.
Νομίζετε ότι βάζοντας απλά μια πιο λιπαρή κρέμα θα σώσετε την αφυδάτωση; Νομίζετε ότι δε χρειάζεστε αντηλιακό; Σκεφτείτε πάλι.
Εδώ σας έχω τα 5 πιο κοινά λάθη και τις λύσεις για τη δυσκολότερη περίοδο του δέρματος.

#1 Μην παρακάμπτετε την αντηλιακή προστασία.

Αν δεν χρησιμοποιείτε αντιηλική κρέμα προσώπου λέγοντας ότι δεν είσαστε πολύ ώρα έξω, μάθετε ότι η UVA ακτινοβολία είναι υπεύθυνη για τις αλλαγές που γίνονται στο DNA και προκαλούν τις ρυτίδες, τη χαλάρωση και τη γήρανση. Η ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να είναι το ίδιο δυνατή το χειμώνα και το καλοκαίρι και διαπερνάει τα σύννεφα, τα παράθυρα και τα τζάμια του αυτοκινήτου. Μια ενυδατική κρέμα με αντηλιακή προστασία θα πρέπει να είναι η καθημερινή σας προστασία αν θέλετε να διατηρήσετε την υγεία του δέρματος σας.

#2 Μην βάζετε πολύ λιπαρή ενυδατική.
 

Όταν το δέρμα είναι πολύ ξηρό εσείς απλώνετε περισσότερη κρέμα και πιο παχύρευστη για να το βοηθήσετε; ΛΑΘΟΣ. Το δέρμα μας είναι σαν σπόγγος, απλώνοντας ένα ακόμα στρώμα ενυδατικής κρέμας, απλά θα βαρύνει το δέρμα, δεν σημαίνει ότι θα απορροφηθεί. Αν έχετε και μια τάση για σπυράκια τότε τα πράγματα επιδεινώνονται μια και θα προκαλέσετε μεγαλύτερη παραγωγή σμήγματος. Η λύση είναι μία, να χρησιμοποιήσετε τη σωστή ενυδατική προσώπου με τα σωστά ενεργά συστατικά που θα επισκευάσουν τον λιπιδικό φραγμό και έτσι θα μειωθεί η απώλεια νερού από την επιδερμίδα. Μερικές από τις αγαπημένες μου ενυδατικές κρέμες προσώπου για τους χειμερινούς μήνες είναι αυτές που θα διορθώσουν την έλλειψη λιπιδίων στο δέρμα και την έλλειψη υγρασίας και μην ξεχνάτε να κάνετε ήπια απολέπιση.

#3 Δεν προσαρμόζετε την κρέμα σας βάση των νέων αναγκών.

Το δέρμα μας όπως και το σώμα μας αλλάζει συνέχεια. Η αλλαγή της θερμοκρασίας φυσικά και επηρεάζει το δέρμα, η ηλικία επίσης, σιγουρευτείτε ότι τα καλλυντικά σας είναι τα σωστά για τις νέες ανάγκες του δέρματος σας. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν μπορείτε πια να χρησιμοποιείτε σαπούνι για καθαρισμό προσώπου.

Επίσης ίσως ήρθε η ώρα να βάλετε ένα σέρουμ κάτω από την κρέμα σας. Το κλειδί είναι πάντα ένα. Ακούστε τις ανάγκες του δέρματος σας. Αν το δέρμα σας δεν ανταποκρίνεται τότε ρωτήστε μια υπεύθυνη αισθητικό μια και όπως φαίνεται η καθημερινή σας φροντίδα θα πρέπει να αλλάξει.

#4 Δεν βάζετε γρήγορα την ενυδατική σας.

Ξέρετε ότι έχετε 60 δευτερόλεπτα μετά τον καθαρισμό του προσώπου για να βάλετε την ενυδατική σας και να σφραγίσετε την υγρασία του προσώπου ώστε να μην έχετε σημαντική αφυδάτωση; Ο αέρας τον χειμώνα στεγνώνει απίστευτα το δέρμα ειδικά αμέσως μετά τον καθαρισμό του. Όταν πλένετε το πρόσωπο το δέρμα σας χάνει απίστευτη ποσότητα υγρασίας λόγο της ατμοσφαίρας. Μια τονωτική λοσιόν θα βοηθήσει πολύ αν μπει πριν την ενυδατική σας. Η καλύτερη λοσιόν για τον χειμώνα είναι INTENSIVE APLHA TONER της ENVIRON, γιατί διορθώνει τη ξηρότητα και τους ερεθισμούς από το κρύο.

 #5 Δεν βάζετε ενυδατική στα χείλη σας.


Όπως το δέρμα του προσώπου έτσι και τα χείλη δέχονται την επίθεση του κρύου. Φαίνεται ότι το να γλύφετε τα χείλη σας δεν βοηθάει την ενυδάτωση τους, το αντίθετο θα έλεγα. Το σάλιο έχει ένζυμα που απορροφούν νερό και έτσι τα χείλη σας σκάνε πιο εύκολα. Το φαινόμενο ονομάζετε ώσμωση. Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε την υγρασία των χειλιών σας είναι να χρησιμοποιήσετε το κατάλληλο lip balm καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Αν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας ένα ήπιο απελπιστικό για τα χείλη αναμείξτε λίγη ζάχαρη με λίγο λάδι ελιάς και απλώστε το καθημερινά στα χείλη σας.

Μην αφήσετε τον χειμώνα να μετατρέψει το δέρμα σας σε ξηρό ταλαιπωρημένο, κάντε τις σωστές επιλογές και θα έχετε πάντα ένα φρέσκο λαμπερό πρόσωπο χωρίς φθορές.   

Ποια προϊόντα είναι τα καλύτερα για το δέρμα σας;  Κάντε το τεστ και μάθετε.

Θέλετε τη γνώμη του ειδικού;  Ρωτήστε την Beauty Expert  ή καλέστε στο 2109014211 ή προγραμματίστε μια εικονική συμβουλευτική συζήτηση μέσω skype ή Facetime.

ΠΙΣΩ