210 90 14 211

AΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Οι 10 καλύτεροι τρόποι για την πρόληψη των ρυτίδων
22.6.2019
Τώρα περισσότερο από ποτέ, οι άνθρωποι προσπαθούν να ξεκινήσουν από μικρή ηλικία θεραπείες για την πρόληψη των ρυτίδων. Με την σωστή φροντίδα της επιδερμίδας και καλό τρόπο ζωής, θα έχετε τα επόμενα χρόνια ένα όμορφο, λαμπερό δέρμα που δείχνει λιγότερες γραμμές, ρυτίδες και καφέ κηλίδες.

Είναι γεγονός ότι η πρόληψη της ορατής γήρανσης του δέρματος είναι πολύ πιο εύκολη και λιγότερο δαπανηρή από το να ξεφορτωθεί κανείς τα σημάδια μόλις εμφανιστούν.
Θα μοιραστούμε μαζί σας δέκα εύκολες συμβουλές που μπορείτε να εφαρμόσετε εύκολα σε οποιαδήποτε ηλικία για να αποτρέψετε τις ρυτίδες.

Πώς πρέπει να φροντίζω το δέρμα μου για να αποτρέψω τις ρυτίδες και να επιβραδύνω την ορατή γήρανση;

1. Επαναξιολογήστε οποιαδήποτε συνταγογραφούμενα φάρμακα που μπορεί να παίρνετε από το στόμα ή να τα εφαρμόζετε στο δέρμα σας.

Τα πιο συνηθισμένα φάρμακα για το δέρμα είναι:
  • Στοματικά αντιβιοτικά για την εκκαθάριση της ακμής
  • Τοπικές κρέμες και πηκτώματα για την εκκαθάριση της ακμής
  • Αντισυλληπτικά χάπια
  • Συνταγογραφούμενα ρετινοειδή για την εκκαθάριση των κηλίδων (αυτά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην πρόληψη των ρυτίδων βελτιώνοντας την υφή του δέρματος)
Καθώς φτάνετε καλά στα 20 σας, όλα αυτά τα φάρμακα (εκτός από τα συνταγογραφούμενα ρετινοειδή) θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την εμφάνιση του δέρματός σας. Η ξηρότητα, ο ερεθισμός ή η χρώση είναι όλες οι συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες, και αυτές ποτέ δεν είναι καλές για την υγεία του δέρματός σας - ή στην προσπάθειά σας να αποφύγετε τις ρυτίδες.

2. Για την πρόληψη των ρυτίδων, προσοχή στον κύκλο της υπερβολικής ξήρανσης του δέρματός σας.

Συχνά ακούω, "Το δέρμα μου μπορεί να στεγνώσει, έτσι χρειάζομαι ένα καλό moisturizer που δεν θα με κάνει να ξεσπάσω". Η πρώτη ερώτησή μου είναι πάντα "γιατί το δέρμα σας αισθάνεται τόσο στεγνό;" Συνήθως οφείλετε στο καθαριστικό ή στο τρόπο απολέπισης που χρησιμοποιούμε, που μπορεί να βλάψει το προστατευτικό φράγμα του δέρματός μας. Τα κύτταρα του δέρματός μας είναι σαν τα ψάρια και χρειάζονται νερό για να ζήσουν, οπότε δεν θέλετε να τοποθετείτε το δέρμα σε κατάσταση ανθυγιεινή, χρησιμοποιώντας σκληρά προϊόντα. Η ξηρή, κατεστραμμένη επιδερμίδα είναι πιο επιρρεπής στην εμφάνιση πρώιμων σημείων ορατής γήρανσης, οπότε η προσέγγισή σας στη θεραπεία των ενήλικων σπασιμάτων πρέπει να είναι διαφορετική από τη στρατηγική που θα χρησιμοποιούσατε ως έφηβος. Αν εξακολουθείτε να λαμβάνετε breakouts, υπάρχουν απαλοί τρόποι για να διατηρήσετε το δέρμα σας καθαρό, ώστε να μην προκληθεί βλάβη στο προστατευτικό σας φράγμα.

3. Για να αποφύγετε τις ρυτίδες, γνωρίστε τον τύπο του δέρματός σας και χρησιμοποιήστε τα προϊόντα αποκλειστικά για τις ανάγκες σας.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, το δέρμα σας δρα τόσο διαφορετικά τώρα από ό, τι όταν ήσαστε νεότερος. Είναι σημαντικό να συνεχίζετε να εξελίσσετε τη ρουτίνα του δέρματός σας καθώς το δέρμα σας αλλάζει για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Εάν ακόμα σκέφτεστε ότι πρέπει να βάλετε το δέρμα σας στους τυπικούς ξηρούς, φυσιολογικούς και λιπαρούς τύπους δέρματος, ήρθε η ώρα να σκεφτείτε για το δέρμα σας με έναν νέο τρόπο. Μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε μια ρουτίνα που λειτουργεί αρμονικά για να δώσει στο δέρμα σας την τέλεια ισορροπία, αλλά είναι δυνατόν. Το δέρμα σας αλλάζει κάθε δεκαετία και πρέπει να γνωρίζετε τον καλύτερο τρόπο για να το φροντίσετε

4. Να θυμάστε πώς κοιμάστε, ώστε να αποφύγετε την εμφάνιση ρυτίδων.

Θεωρείται ότι μετά την έκθεση στον ήλιο, η δεύτερη αιτία των ρυτίδων είναι από τον ύπνο. Συγκεκριμένα, η θέση του προσώπου σας στο μαξιλάρι σας τη νύχτα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ως αισθητικός, μπορώ να πω με την εξέταση ορισμένων προσώπων (περισσότερο μετά από την ηλικία των 45 ετών), αν είναι ένα πλάι ή πίσω κρεβάτι. Οι πλευρικοί στρωτήρες θα έχουν πτυχώσεις στο στήθος τους γνωστές ως "διάσπαση ύπνου". Στο πρόσωπο, μπορώ να δω μια κατακόρυφη γραμμή που έχει σχηματιστεί στην περιοχή όπου η μύτη και το μάγουλο τους συναντώνται (το βλέπω πιο συχνά στους άνδρες). Για τους πίσω στρωτήρες, θα δούμε βαθύτερες οριζόντιες γραμμές στο λαιμό τους από αυτή την περιοχή να σπάει με το πηγούνι να σπρώχνει προς τα κάτω.

5. Για την πρόληψη των ρυτίδων, πάρτε σοβαρά την προστασία από τον ήλιο - 365 ημέρες το χρόνο, βροχή ή λάμψη, μέσα ή έξω.

Πώς να βοηθήσετε τις ρυτίδες να μην έρχονται γρήγορα; Αντηλιακό, όταν εφαρμόζεται γενναιόδωρα κατά τη διάρκεια της πρωινής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας και στη συνέχεια επανεφαρμοστεί όπως απαιτείται, είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την πρόληψη των ρυτίδων.

6. Για να αποφύγετε τις ρυτίδες, αντιμετωπίστε το λαιμό σας ως επέκταση του προσώπου σας.

Για τους νεότερους αναγνώστες μου: χάρη στην έρευνα και μεγαλύτερη συνειδητοποίηση του τι προκαλεί τη γήρανση του δέρματος, έχετε πρόσβαση σε πολύ περισσότερες γνώσεις σχετικά με τον τρόπο πρόληψης των ρυτίδων από τη μητέρα σας. Κοιτάζοντας κάτω σε ένα κινητό τηλέφωνο όλη μέρα δεν σας βοηθά να αποτρέψετε τη γήρανση του αυχένα. Μπορεί να έχετε ακούσει τον όρο "tech neck" πριν. Οι ιδέες είναι ότι η γωνία 45 μοιρών στην οποία κρεμάτε το κεφάλι σας για να κοιτάξετε το κινητό σας προκαλεί μια επανειλημμένη στύση του λαιμού, με αποτέλεσμα πρόωρες πτυχές και ρυτίδες (παρόμοια με αυτά που συμβαίνουν στους πίσω στρωτήρες).

7. Πώς να αποφύγετε τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια; Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε μια κρέμα ματιών και απολέπιση κάτω από τα μάτια ΤΩΡΑ.

Γνωρίζατε ότι η περιοχή των ματιών είναι η πρώτη περιοχή για την ηλικία λόγω της φθοράς από χαμόγελο, στραβισμός και τρίψιμο; Η διατήρησή της ενυδατωμένη και θρεπτική είναι απαραίτητη για την πρόληψη των πρόωρων γραμμών και ρυτίδων

8. Χρησιμοποιήστε ένα προϊόν με ρετινόλη ή συνταγογραφούμενο ρετινοειδές. Εκτός από το αντηλιακό, αυτό είναι το πιο αποτελεσματικό προϊόν για την πρόληψη των ρυτίδων.

Το πιο δοκιμασμένο και αληθινό, βιολογικά αποδεδειγμένο τοπικό αντιγηραντικό συστατικό είναι η βιταμίνη Α, γνωστή και ως ρετινοειδής ή ρετινόλη. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, θεωρήστε τον εαυτό σας τυχερό εάν το έχετε χρησιμοποιήσει από την εφηβεία ή 20 ετών για ακμή. Ωστόσο, αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ ένα προϊόν βιταμίνης Α πριν, θα πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε πραγματικά ένα μη συνταγογραφούμενο προϊόν ρετινόλης.

9. Χρησιμοποιήστε μια εναλλακτική λύση χωρίς Botox για να αποτρέψετε το μέτωπο και τις ρυτίδες μεταξύ των πλευρών.

Πολλοί με ρωτάνε, "Νομίζετε ότι θα πρέπει να αρχίσω να κάνω Botox για να αποτρέψω τις ρυτίδες; Αρχίζω να παρατηρώ μια πτυχή. Είναι ασφαλές το Botox; "Γενικά δεν πιστεύω ότι είναι καλή ιδέα για τους περισσότερους ανθρώπους να αρχίσουν να κάνουν Botox εκτός αν αυτό είναι απαραίτητο. Ωστόσο, πιστεύω ότι είναι απολύτως ασφαλές.

10. Ζητήστε τη βοήθεια ενός επαγγελματία

Ενώ ακολουθείτε μια ρουτίνα φροντίδας στο σπίτι,  που είναι σχεδιασμένη για τον συγκεκριμένο τύπο δέρματος, είναι απαραίτητες οι επαγγελματικές θεραπείες περιποιήσεις προσώπου, όπως οι θεραπείες λέιζερ. Μπορούν να σας καθοδηγήσουν στο πώς να φροντίσετε το δέρμα σας στο σπίτι μεταξύ των επισκέψεων σας. Όταν οι άνθρωποι προσπαθούν να πάνε μόνοι τους, συχνά μπερδεύονται και καταλήγουν να χρησιμοποιούν μια ρουτίνα που δεν παρέχει τα αποτελέσματα που χρειάζονται.

Επισκευτείτε μας για να δοκιμάσετε τις νέες θεραπείες αντιγήρανσης

Θέλετε τη γνώμη του ειδικού;  Ρωτήστε την Beauty Expert  ή καλέστε στο 210 90 14 211 κα προγραμματίστε μια εικονική συμβουλευτική συζήτηση μέσω Skype ή Facetime.

ΠΙΣΩ