210 90 14 211

AΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

3 λόγοι για τους οποίους το αλκοόλ μας...γερνάει γρηγορότερα!
11.8.2020

Επιδιώκοντας μια ανθεκτική στη γήρανση επιδερμίδα, δε θα ήταν πολύ ενθαρρυντικό να ακούσετε ότι μπορείτε να επηρεάσετε σημαντικά αυτήν τη διαδικασία; Και ενώ η γενετική παίζει σίγουρα σημαντικό ρόλο στη γήρανση (περίπου 25%), οι επιλογές τρόπου ζωής που κάνετε διαδραματίζουν πολύ μεγαλύτερο. 


Μία από αυτές τις επιλογές είναι πόσο αλκοόλ καταναλώνετε σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ακριβώς πώς το αλκοόλ επηρεάζει τη λειτουργία αυτού του ζωντανού οργανισμού που λέγεται δέρμα, ώστε να μπορείτε υπεύθυνα πλέον να πείτε...ναι ή όχι σε ένα ακόμα κοκτέιλ στο νησί!

Τι κάνει δηλαδή το αλκοόλ στο δέρμα και το σώμα μας;


  1. Μπορεί να προκαλέσει έξαρση στην ακμή. 


Πάμε για λίγη επιστήμη! Το αλκοόλ μπορεί να επιδράσει αρνητικά το νευρικό σύστημα, κάτι το οποίο επηρεάζει με τη σειρά του αρνητικά τα επινεφρίδια (σημαντικοί αδένες στο σώμα μας). Υπάρχει μια παθογόνος κατάσταση που ονομάζεται «κόπωση των επινεφριδίων» και θεωρείται πιθανός παράγοντας στην ορμονική ακμή των ενηλίκων. Επιπλέον, το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο στο δέρμα, λόγω αφυδάτωσης ασκώντας πίεση στους πόρους, και κλείνοντας τους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παγίδευση των νεκρών κυττάρων και σμήγματος μέσα στους πόρους, προκαλώντας δυνητικά ακμή ή/και σπυράκια! 


  1. Μπορεί να κάνει την επιδερμίδα σας πιο ευάλωτη στη γήρανση!

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί χρόνια φλεγμονή και επιβλαβή δραστηριότητα των ελεύθερων ριζών (έχουμε ξαναμιλήσει για τις ελεύθερες ρίζες και την οξείδωση των κυττάρων σε προηγούμενο άρθρο). Αυτό σταδιακά φθείρει στους συνδετικούς ιστούς με αποτέλεσμα το χαλαρό, πτωτικό δέρμα.


Το αλκοόλ εξαντλεί επίσης τις απαραίτητες βιταμίνες τόσο στο δέρμα όσο και στο σώμα. Αυτό εμποδίζει το οξυγόνο και τα υγιή θρεπτικά συστατικά να διοχετεύονται σωστά στα κύτταρα. Τέλος, μειώνει σημαντικά τη βιταμίνη Α, ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό που είναι επίσης υπεύθυνο για την αναγέννηση νέων κυττάρων.  


Μπορούμε να αντιστρέψουμε την απώλεια βιταμινών αυξάνοντας την κατανάλωση αντιοξειδωτικών τροφών ή λαμβάνοντας ένα ενισχυτικό συμπλήρωμα βιταμινών, ειδικό για το δέρμα!


  1. Προκαλεί σοβαρή αφυδάτωση (απώλεια νερού) στο δέρμα


Το νερό είναι αυτό που διατηρεί τα κύτταρα “γεμάτα”  και ελαχιστοποιεί την εμφάνιση ρυτίδων. Όταν το δέρμα στερείται νερού, οι γραμμές και οι ρυτίδες γίνονται πιο εμφανείς, γι αυτό μετά από μια νύχτα αυξημένης κατανάλωσης ποτού, την επόμενη μέρα φαινόμαστε τουλάχιστον μια 5ετία μεγαλύτερες! (ναι ξέρουμε, έχει συμβεί σε όλες…). Τα καλά νέα είναι ότι η αφυδάτωση του προσώπου είναι μια προσωρινή κατάσταση, που μπορεί να ανατραπεί με ένα εξειδικευμένο προϊόν που επαναφέρει άμεσα την ενυδάτωση στην επιδερμίδα, όπως το Murad Nutrient Charge Water Gel ή ένας ορός βαθιάς επανόρθωσης με υαλουρονικό οξύ, όπως o Medik8 Hydra B5 Intense
Για μια απολύτως εξειδικευμένη θεραπεία ενυδάτωσης, προτείνουμε ένα Aqua Peeling Hydra Facial, την 1η θεραπεία παγκοσμίως που κάνει καθαρισμό προσώπου & peeling, με Υδρογόνο: το δέρμα ενυδατώνεται, ενώ τα νεκρά κύτταρα και το σμήγμα απομακρύνονται.
Θέλετε τη γνώμη του ειδικού;  Ρωτήστε την Beauty Expert  ή καλέστε στο 210 90 14 211 κα προγραμματίστε μια εικονική συμβουλευτική συζήτηση μέσω Skype ή Facetime


ΠΙΣΩ