210 90 14 211

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
24.9.2014

ΠΙΛΙΝΓΚ: Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ

Για να κατανοήσουμε πόσο σημαντική είναι η απολέπιση για την περιποίηση του προσώπου, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τη δομή του δέρματος, το οποίο αποτελείται από τρεις στοιβάδες: την επιδερμίδα, το χόριο και τον υποδόριο ιστό. Η επιδερμίδα χωρίζεται και αυτή σε τέσσερις στοιβάδες: τη βασική, την ακανθωτή, την κοκκώδη και την κεράτινη, που είναι η επιφάνεια της. Η αναγέννηση της επιδερμίδας ξεκινά από τη βάση της, δηλαδή τη βασική στοιβάδα και τελειώνει στην κεράτινη.

Τα καλά νέα είναι ότι καθημερνά γεννιούνται νέα κύτταρα στη βασική στοιβάδα, τα οποία ανεβαίνουν σιγά-σιγά στην επιφάνεια, όπου κερατινοποιούνται (πεθαίνουν). Αυτός ο κύκλος διαρκεί 28 ημέρες, όμως καθώς μεγαλώνουμε αυτό το διάστημα αυξάνεται, με αποτέλεσμα τα παλιά κύτταρα να παραμένουν στην επιφάνεια και σε αυτά να προστίθενται και τα επόμενα.

Η συσσώρευση των νεκρών κυττάρων στην επιφάνεια του δέρματος είναι ο λόγος που η όψη μας γίνεται άτονη και τραχιά και έχουμε ένα μόνιμα θαμπό δέρμα. Σύμφωνα με εργαστηριακές μετρήσεις, ο ρυθμός κυτταρικής ανανέωσης μειώνεται κατά 40% ανάμεσα στα 50 με 70 έτη.

Καταλαβαίνετε τώρα πόσο σημαντική είναι η απολέπιση για την περιποίηση του προσώπου μας; Χωρίς αυτή το δέρμα μας θα είναι κάτω από ένα βουνό νεκρών κυττάρων και θα προσπαθεί να αναπνεύσει. Δείτε ποιες είναι οι καλύτερες και πιο στοχευμένες απολεπίσεις και δράστε!! Ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος, την αντοχή της επιδερμίδας και την ηλιακή ακτινοβολία θα επιλέξουμε την κατάλληλη διαδικασία.

Επιφανειακή απολέπιση
Γίνεται με κόκκους από φρούτα ή ένζυμα ή οξέα φρούτων και ενδείκνυται για όλες σχεδόν τις περιπτώσεις.
Υπάρχουν οξέα που μπορούν να εφαρμοστούν και το καλοκαίρι.

Απολέπιση μεσαίου βάθους
Γίνεται με μικροδερμοαπόξεση, φυτικά πίλινγκ και συνίσταται για ρυτίδες, δυσχρωμίες και ακμή.

Βαθιά απολέπιση
Πραγματοποιείται με δραστικότερες ουσίες όπως TCA η YELLOW PEEL και φτάνει στα βαθιά στρώματα της επιδερμίδας. Αντιμετωπίζει ουλές και βαθιές ρυτίδες.
Η εφαρμογή των ουσιών αυτών απαιτεί έμπειρη αισθητικό ή ιατρό.

Τύποι απολέπισης και οι ιδιότητες τους
Λακτικό οξύ: Είναι γαλακτικό οξύ, δηλαδή είναι ένα άλφα- δροξυοξύ που παράγεται από το γάλα. Διασπά τους δεσμούς των κερατινοκυττάρων βοηθώντας την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Αλληλοεπιδρά με τους ινοβλάστες και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου. Χρησιμοποιείται για την θεραπεία ρυτίδων, φωτογήρανσης, πανάδων και ροδόχρους ακμής.

Μανδελικό οξύ: Είναι ένα άλφα-υδροξυοξύ, παράγωγο αμυγδάλου που έχει πολύ καλά αποτελέσματα σε δέρματα με φωτογήρανση, ακμή και υπερμελάχρωση. Κατά την εφαρμογή του δεν έχετε κανένα ερεθισμό ή αίσθηση τσουξίματος και προκαλεί βαθμιαία αλλαγή στο δέρμα. Διασπά τα κερατινοκύτταρα, προκαλεί παραγωγή κολλαγόνου, ενώ ενυδατώνει αισθητά και το δέρμα.

Σαλυκιλικό οξύ: Είναι ένα βήτα-υδροξυοξύ, ιδανικό για ακμή. Λεπταίνει την κεράτινη στοιβάδα και διευκολύνει την εξαγωγή των φαγεσώρων. Τονώνει την επιδερμίδα, αναζωογονεί το δέρμα και μειώνει τους διεσταλμένους πόρους.

Γλυκολικό οξύ: Είναι άλφα-υδροξυοξύ, παράγωγο του ζαχαροκάλαμου.

Τι πρέπει να προσέξετε:
• Οι θεραπείες να γίνονται από ειδικευμένη αισθητικό ή ιατρό
• Αποφύγετε τις υπερβολές στη συχνότητα της απολέπισης, γιατί μπορεί να τραυματιστεί το δέρμα σας.
• Αν έχετε λιπαρό δέρμα με μεγάλους πόρους ή με τάση ακμής θέλει μεγάλη προσοχή στην επιλογή της απολέπισης, γιατί μπορεί αντί να βελτιώσετε να χειροτερέψετε την κατάσταση.
• Αν έχετε ιδιαίτερα ευαίσθητη επιδερμίδα, η απολέπιση θα καταστρέψει τον υδρολιπιδικό φραγμό, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα. Θα χρειαστείτε ενζυμικό πίλινγκ χωρίς κόκκους που θα σας ενυδατώνει συγχρόνως.
• Αν έχετε ακμή αποφύγετε οποιοδήποτε πίλινγκ, εκτός αν είναι ειδικό για ακμή και σας το προτείνει η αισθητικός. 

ΠΙΣΩ