post

Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ SKINCARE TRENDS ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΟΥΝ ΤΟ 2023!

Μετά την τρέλα των εορτών έχει φτάσει η καθιερωμένη στιγμή του Ιανουαρίου, όπου μαζί με την ομάδα μου προσπαθούμε να κάνουμε μια πρόβλεψη για τα μεγαλύτερα skicare trends του 2023!

Το TikTok φυσικά πρωταγωνιστεί στις νέες τάσεις περιποίησης του δέρματος και οι πληροφορίες αποκτούν πολύ συμπυκνωμένη, άμεση και οπτική μορφή (βλ. reels & tik tok videos) ωστόσο αυτό δε σημαίνει πάντα ότι οι συμβουλές που δίνουν είναι και οι σωστές. Για την πρόβλεψη λοιπόν των νέων και ασφαλών trends του 23, εκτός από τα Social Media, συμβουλεύομαι πάντα τους συνεργάτες μου από τις εταιρείες των προϊόντων που αγαπώ και τους εξαίρετους συναδέλφους του κλάδου μου. Με βάση λοιπόν όλα αυτά δες τις 5 τάσεις που αναμένω να επικρατήσουν το 2023. Διάβασε  μερικές συναρπαστικές νέες εξελίξεις, αλλά και κάποιες τάσεις που επιστρέφουν στα βασικά—μια ισορροπημένη ρουτίνα για υγιές, όμορφο δέρμα.

  1. Η νέα τάση του Skin Cycling

Το Skin cycling κυκλοφορεί σε όλα τα social media εδώ και μερικούς μήνες και φαίνεται να έχει μεγάλη απήχηση στο ευρύ κοινό. Η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας εξακολουθεί να προκαλεί σύγχυση για πολλές από εσάς (λαμβάνω τέτοιες ερωτήσεις συνέχεια), οπότε καταλαβαίνω γιατί αυτή η τάση έχει απογειωθεί.

Ο όρος “skin cycling” έχει συγκεντρώσει πάνω από 15 εκατομμύρια προβολές του σχετικού #hashtag στο TikTok. Ουσιαστικά είναι ένας οδηγός για την εναλλαγή προϊόντων στη νυχτερινή μας ρουτίνα: Την πρώτη νύχτα κάνουμε απολέπιση, τη δεύτερη βάζουμε Βιταμίνη Α και στη συνέχεια η τρίτη και τέταρτη νύχτα έχουν να κάνουν με ενυδάτωση και θρέψη για την ενίσχυση του φυσικού φραγμού υγρασίας του δέρματος. Φυσικά μπορεί να υπάρχουν διάφορες παραλλαγές ανάλογα με το τι χρειάζεται και τι μπορεί να ανεχθεί το δέρμα μας.

Αν και επίσημα στο ινστιτούτο δεν το λέμε skin cycling, πάντα συμβουλεύουμε να εναλλάσσετε τα προϊόντα σας αντί να προσπαθείτε να τα βάλετε όλα μαζί ταυτόχρονα.

Ένα καλό πρόγραμμα για να ξεκινήσετε είναι το εξής, ωστόσο είναι πιο σωστό να επικοινωνήσετε μαζί μας αν θέλετε να εξατομικεύουμε τη ρουτίνα σας:

  • Νύχτες 1 & 2 — Βιταμίνη Α
  • Νύχτα 3 — Απολέπιση
  • Νύχτες 4 & 5 — Βιταμίνη Α
  • Νύχτα 6 — Απολέπιση
  • Νύχτα 7 — Ενυδάτωση/Αναδόμηση

 

2. Τα Προϊόντα περιποίησης σώματος περνούν στο next level!

Η φροντίδα του δέρματος δεν αφορά πλέον μόνο το πρόσωπο. Για πολλά χρόνια, οι ειδικοί στο δέρμα “φωνάζουμε” τη σημασία του να συμπεριλάβετε τον λαιμό και το ντεκολτέ και ολόκληρο το σώμα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Δεν λείπουν τα θρεπτικά, ενυδατικά προϊόντα σώματος και αυτό είναι σίγουρα το πρώτο βήμα για υγιές δέρμα. Ωστόσο, στο μέλλον, νομίζω ότι θα δούμε περισσότερα προϊόντα σώματος με ενεργά συστατικά για την καταπολέμηση στοχευμένων προβλημάτων. Αυτό περιλαμβάνει συστατικά, όπως η γλυκερίνη ή το υαλουρονικό οξύ, αντιοξειδωτικά και οξέα απολέπισης για την αντιμετώπιση της “γυρισμένης” τριχοφυίας (οι επίπονες τριχούλες που μεγαλώνουν εσωτερικά), της υπερμελάγχρωσης στο σώμα, της ακμής και της ομοιόμορφης υφής χωρίς αυτό που αποκαλούμε strawberry skin – ανώμαλη υφή επιδερμίδας.

Ένα τέτοιο combo προϊόντων πολλαπλής δράσης είναι αυτό.

3. Εστιάζουμε στην επιδιόρθωση του δερματικού φραγμού.

Κάτι που μας ακολουθεί από πέρσι – η εκπαίδευσης για τη σωστή φροντίδα του δερματικού φραγμού, πλέον  όλες οι εταιρείες κολουθούν  συμπεριλαμβάνουν πιο φιλικά προς το μικροβίωμα συστατικά στις συνθέσεις τους. Τα κεραμίδια (ceramides) βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των trends ενώ θα αρχίσουμε να τα βλέπουμε και σε περισσότερες φόρμουλες περιποίησης σώματος.

Διάβασε ΕΔΩ το σχετικό άρθρο.

Θέλω να σημειώσω ότι, ενώ η επιδιόρθωση του φραγμού είναι εξαιρετικά σημαντική , πλέον το μικροβίωμα μας δεν είναι τόσο κατεστραμμένο όσο μας κάνουν να πιστεύουμε. Με όλη την πρόσφατη ευαισθητοποίηση σχετικά με το πως να τον προστατέψουμε, διαπιστώνω ότι υπάρχει πραγματική βελτίωση! Σε αυτό βοηθάει το γεγονός ότι πολλά εξειδικευμένα προϊόντα έχουν πλέον διαμορφωθεί ώστε να είναι πολύ πιο ήπια από ό,τι ήταν παλιά. Η πλειοψηφία των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας περιέχει κάποιο είδος συστατικού που επανορθώνει το μικροβίωμα.

Εδώ θα δεις γιατί αξίζει να επενδύσεις σε τέτοια προϊόντα, καθώς και ποια σου προτείνουμε! 

4. Οξέα απολέπισης επόμενης γενιάς! 

Τα οξέα απολέπισης δεν είναι κάτι καινούργιο και έχουμε μιλήσει πολλές φορές για το πως συμβάλλουν σε πιο λεία και ομοιόμορφη  επιδερμίδα] Το γλυκολικό και το γαλακτικό οξύ (και τα δύο AHA) και το σαλικυλικό οξύ (BHA) βρίσκονται στο προσκήνιο εδώ και χρόνια χάρη στο ευρύ φάσμα των προβλημάτων που μπορούν να αντιμετωπίσουν.

Καθώς είναι στην ανθρώπινη φύση να βελτιώσει ακόμα παραπάνω οτιδήποτε είναι καλό, τα οξέα δεν αποτελούν εξαίρεση. Αρχίζουμε να βλέπουμε μια νέα γενιά οξέων, κάτι που είναι συναρπαστικό γιατί θα είναι ακόμη πιο εξειδικευμένα και ικανά να στοχεύουν συγκεκριμένη παθολογία.

Εδώ είναι μερικά από τα οξέα για τα οποία προσωπικά είμαι πολύ ενθουσιασμένη:

PHAs — Το PHA σημαίνει πολυ-υδροξυ οξύ, είναι μια νέα κατηγορία οξέων. Αν και υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, κατοχυρώθηκαν με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αρκετά πρόσφατα. Το πλεονέκτημα των PHAs είναι ότι είναι πολύ πιο ήπια από τα AHA ή BHA και ενυδατώνουν ενώ απολεπίζουν. Αυτό τα κάνει ιδανικά για άτομα με ευαίσθητο δέρμα.

Η αγαπημένη μου lotion με PHA: Medik8 Press & Glow

Φυτικό οξύ — Το φυτικό οξύ είναι ένας τύπος ΑΗΑ. Είναι εξαιρετικό για την πρόληψη των φραγμένων πόρων και επίσης δρα ως αντιοξειδωτικό.

Αζελαϊκό οξύ (και τα παράγωγά του) — Το αζελαϊκό οξύ δεν είναι «νέο», από μόνο του. Είναι πραγματικά ένα απίστευτο συστατικό με πολλαπλά οφέλη, αλλά το αγαπημένο μου όφελος είναι η ικανότητά του να εξασθενίζει την υπερμελάγχρωση. Το αζελαϊκό είναι λίγο δύσκολο στη σύνθεση, οπότε τώρα αρχίζουν να εμφανίζονται περισσότερα παράγωγα (όπως το διγλυκινικό-αζελοϋλικό κάλιο), τα οποία συνδυάζονται καλύτερα με άλλα συστατικά και προσφέρουν τα ίδια μοναδικά οφέλη.

6. Η παραπληροφόρηση για τη φροντίδα του δέρματος απομυθοποιείται.

Ως ειδικός περιποίησης δέρματος για πάνω από 3ο έτη, ήμουν πάντα υπέρ της εκπαίδευσης του κοινού για το πως να κρατάμε το δέρμα μας υγιές. Πλέον, έχουμε πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο καμιά φορά αυτό μετατρέπεται σε δίκοπο μαχαίρι. Δεν είναι αξιόπιστη κάθε πηγή πληροφοριών για την περιποίηση του δέρματος, και με τόσες τάσεις που κυκλοφορούν είναι δύσκολο να ξέρεις τι και ποιον να εμπιστευτείς.

Ευτυχώς, έχουμε αρχίσει να βλέπουμε μια αναδυόμενη τάση από ειδικούς στο δέρμα να αποκτούν που δημοσιεύουν επιστημονικά τεκμηριωμένες πληροφορίες, ενώ καταρρίπτουν λανθασμένους (και μερικές φορές ακόμη και επιβλαβείς) μύθους. Νομίζω ότι αυτό θα συνεχίσει να γίνεται ο κανόνας, καθώς το κοινό αναζητά και υποστηρίζει τη φωνή της σαφήνειας και της λογικής!

Share this post

Το ακόλουθο προϊόν προστέθηκε στο καλάθι: