post

ΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΚΜΗΣ: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

Αν αντιμετωπίζετε ή έχετε αντιμετωπίσει μια ακμή στο παρελθόν με επιτυχία, ίσωςί να νιώσετε ότι η μάχη έχει κερδηθεί!  Δυστυχώς οι ουλές και τα κόκκινα σημάδια μπορούν να παραμείνουν για μήνες – ακόμη και χρόνια. Το καλό νέο είναι ότι υπάρχουν θεραπείες και προϊόντα που σας ανοίγουν το δρόμο προς ένα φωτεινό, ομοιόμορφο δέρμα.

Σας αποκαλύπτουμε λοιπόν πώς θα απαλλαγείτε από τα σημάδια της ακμής καθώς και τις ραγάδες ή άλλα σημάδια όσο το δυνατόν γρηγορότερα και με ασφάλεια.
Τι είναι τα σημάδια ακμής;
Συνήθως αναφερόμαστε σε ουλές και σημάδια ακμής γενικά, αλλά υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι με ονομασίες όπως box scarring, ice pick scarring, rolling scars ανάλογα με το βάθος, το πλάτος και τον τύπο της ουλής.
Ουλές ακμής ή υπερμελάγχρωση;
Οι ουλές της ακμής και η μεταφλεγμονώδης υπερμελάγχρωση μπορεί να συμβούν ταυτόχρονα ως αποτέλεσμα της ακμής ή μιας πληγής στο δέρμα, αλλά είναι στην πραγματικότητα πολύ διαφορετικές περιπτώσεις και επομένως απαιτείται διαφορετική προσέγγιση στην αντιμετώπιση τους.Οι ουλές ακμής εμφανίζονται όταν σχηματίζεται πάρα πολύ κολλαγόνο σε ένα συγκεκριμένο σημείο όταν μια πληγή θεραπεύεται. Η ουλή συχνά αναπτύσσεται μέσα στο χόριο, όπου σχηματίστηκε η αρχική φλεγμονή που προκαλείται από την ακμή.

Σε αντίθεση με τις ουλές της ακμής, η μεταφλεγμονώδης υπερμελάγχρωση είναι απλώς μια μορφή χρωματισμού του δέρματος (όπως η βλάβη από τον ήλιο), η οποία εμφανίζεται ως αποτέλεσμα τραύματος στο δέρμα. Καθώς δεν βλάπτει το θυλάκιο, δεν θεωρείται πραγματική μορφή ουλής.

Ορισμένοι τύποι και αποχρώσεις του δέρματος είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν αυτήν την ερυθρότητα μετά την ακμή. Οι πιο σκουρόχρωμοι τόνοι είναι πιο επιρρεπείς λόγω των αυξημένων επιπέδων μελανίνης στο δέρμα. Αυτό σημαίνει ότι όποτε υπάρχει κάποιο τραύμα, τα κύτταρα μελανίνης γρήγορα αναλαμβάνουν δράση,  παράγοντας περισσότερη μελανίνη για να υπερασπιστούν και να προστατεύσουν το τραύμα. Παράδοξο ε;

Πώς λοιπόν θα απαλλαγείτε από τα σημάδια της ακμής και τις σκούρες κηλίδες;

MICRONEEDLING TREATMENT

Υπάρχουν πολλές θεραπείες εκεί έξω για να βοηθήσουν στο ξεθώριασμα των διαφόρων μορφών ουλών της ακμής – συμπεριλαμβανομένων των λέιζερ και της μικροδερμοαπόξεσης – αλλά το microneedling είναι πιθανώς το καλύτερο για ουλές και βοηθά επίσης στη μείωση των σημείων γήρανσης. Η διαδικασία περιλαμβάνει τη χρήση μικροσκοπικών βελόνων για τη δημιουργία μικρο-νυγμών στο δέρμα, η οποία ξεκινά την κυτταρική ανανέωση, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Όσο νωρίτερα ξεκινήσει τόσο το καλύτερο, καθώς είναι πολύ πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν οι παλιές ουλές.

Μια εξελιγμένη και αγαπημένη μέθοδος microneedling αποτελεί το FRACTIONAL RF
 
Συνδυάζει την τεχνολογία των ραδιοσυχνοτήτων με το microneedling: To μηχάνημα μεταφέρει ενέργεια μέσα στο δέρμα μέσω ραδιοσυχνοτήτων. Γίνεται με δυο διαφορετικές κεφαλές. Μπορούμε να επιλέξουμε την πιο επεμβατική με βελόνες μονωμένες ή την κεφαλή με πλέγμα, που δεν έχει κανένα τραυματισμό. Οι βελόνες θα μπουν μέσα στο δέρμα στο βάθος που θα αποφασίσουμε και θα διοχετεύσουν την ενέργεια του RF . Συγκρίνοντας το με το laser ο χρόνος αποθεραπείας είναι μηδενικός.
Αγαπάμε τη συγκεκριμένη θεραπεία καθώς ενδείκνυται για πάρα πολλές περιπτώσεις όπως χαλάρωση σε πρόσωπο και σώμα, Ραγάδες, Ουλές, Ρυτίδες, Μελαγχρώσεις, Διευρυμένους πόρους, Μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια κλπ

PEELINGS

Εάν οι ουλές σας δεν είναι πολύ βαθιές, ένα χημικό peeling είναι μια καλή επιλογή.

Επιπλέον, τα peelings που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι έχουν προχωρήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια και υπάρχουν πολλές εξαιρετικές επιλογές που λειτουργούν για την ανανέωση της επιφάνειας του δέρματος, μειώνοντας το βάθος και την ένταση των ουλών της ακμής. Χρησιμοποιήστε ένα προϊόν που προσφέρει απαλή χημική απολέπιση, πχ ένα toner με PHA όπως το MEDIK8 Press & Glow

Πώς να απαλλαγείτε από τη μεταφλεγμονώδη υπερμελάγχρωση;
 

ΒΙΤΑΜΙΝΗ C

Όσον αφορά τη φωτεινότητα και τον ομοιόμορφο τόνο, η βιταμίνη C πρέπει να είναι βασικό στοιχείο περιποίησης της επιδερμίδας σας. Τα οφέλη της είναι ατελείωτα, συμπεριλαμβανομένης της αναζωογόνησης και της φωτεινότητας του δέρματος ενώ διεγείρει τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα. Όχι μόνο βοηθά στη μείωση και τη διάσπαση της μελάγχρωσης που μπορεί να έχετε ήδη, αλλά επίσης αποτρέπει τη δημιουργία κηλίδων από τον ήλιο στο μέλλον.

Θέλετε να βρείτε την καλύτερη φόρμουλα βιταμίνης C για το δέρμα σας;
Προτείνουμε τις αγαπημένες μας:
 
ΑΛΦΑ-ΥΔΡΟΞΥ-ΟΞΕΑ
Όπως και με τις ουλές, τα peelings με οξέα είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεθωριάσουν οι καφέ κηλίδες, καθώς θα βοηθήσουν
το δέρμα να απολεπιστεί γρήγορα και να εξασθενίσει τον αποχρωματισμό. Τα άλφα-υδροξυ-οξέα όπως το γλυκολικό, το γαλακτικό και το μανδελικό οξύ λειτουργούν διαλύοντας την «κόλλα» που συγκρατεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος μαζί, αποκαλύπτοντας ένα πιο φωτεινό, πιο φρέσκο ​​δέρμα!
Αγαπημένες επιλογές σε κρέμες με AHAs η Innoaesthetics Age Rescue 24h Cream και η Medik8 Balance Moisturizer που περιέχει ενεργοποιητή γλυκολικού οξέος και προβιοτικά για να εξισορροπήσει ένα δέρμα με τάσεις ακμής.

ΡΕΤΙΝΟΕΙΔΗ (ΒΙΤΑΜΙΝΗ Α)

 
Τα λόγια είναι περιττά για τα αγαπημένα μας Ρετινοειδή. Είναι μια από τις καλύτερες επιλογές σας για να καταπολεμήσετε τη γήρανση και τα σημάδια ταυτόχρονα! Διαβάστε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε καθώς και τι προϊόν Βιταμίνης Α να επιλέξετε ΕΔΩ

Share this post