ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ: ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ – ΠΩΣ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΑΤΩΜΕΝΟ ΔΕΡΜΑ

Ένα ζεστό Καλοκαίρι, ο ιδρώτας, η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και το θαλασσινό αλάτι: η “τέλεια” συνταγή για ξηρό,
αφυδατωμένο και ταλαιπωρημένο δέρμα. Υπάρχει ωστόσο ένα συστατικό που θα επιδιορθώσει άμεσα το δέρμα και θα δώσει πίσω τη χαμένη υγρασία: τα κεραμίδια ή ceramides!

Όταν μιλάμε για κεραμίδια, ίσως σκεφτείτε το δομικό υλικό που καλύπτει τις στέγες των σπιτιών και όχι κάποιο συστατικό σχετικό με την επιδερμίδα.

Η πραγματικότητα δεν απέχει από αυτή τη σκέψη. Σκεφτείτε τα κεραμίδια ως την «κόλλα» που συνδέει τα κύτταρα του
δέρματος μεταξύ τους, κάτι σαν το ασβεστοκονίαμα που χρησιμοποιούν στην οικοδομή για να σταθεροποιήσουν τα κενά ανάμεσα στα τούβλα!

Τα κεραμίδια είναι λοιπόν ένα δομικό συστατικό πανομοιότυπο με τα λιπίδια του δέρματος, διεισδύουν στο δέρμα καλά και σφραγίζουν την υγρασία. Είναι εξαιρετικά για ενυδάτωση και εξασφαλίζουν πιο σφριγηλό και ενυδατωμένο δέρμα με τη χρήση.

Όταν τα κύτταρα του δέρματος συνδεθούν μεταξύ τους μέσω κεραμιδίων, δημιουργείται ένα προστατευτικό στρώμα που προστατεύει το δέρμα από εξωτερικές βλάβες και βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας. Άρα μιλάμε για ένα ιδανικό συστατικό για τη βελτίωση της λειτουργίας του δερματικού φραγμού!

Πώς βρίσκω τα κεραμίδια στα προϊόντα περιποίησης;

Το δέρμα μας παράγει φυσικά κεραμίδια, αλλά τα κεραμίδια που βρίσκετε στα προϊόντα είναι είτε συνθετικές εκδοχές είτε προέρχονται φυσικά από φυτά. Είναι σχεδόν πανομοιότυπα με αυτά που βρίσκονται ήδη στο ανθρώπινο δέρμα.

Ποιος τύπος δέρματος ωφελείται από τα κεραμίδια

Όλοι οι τύποι ανεξαιρέτως! Όπως αναφέραμε, το δέρμα μας παράγει φυσικά κεραμίδια, αλλά όσο μεγαλώνουμε μειώνεται και η ποσότητα των κεραμιδίων. Αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα της βλάβης ή του ερεθισμού του δέρματος σας (κάτι που συμβαίνει με την έκθεση στον ήλιο και τον άνεμο), ή από συγκεκριμένα προϊόντα. Δεδομένου ότι είναι εξαιρετικά στη δημιουργία του φραγμού του δέρματος και στη συγκράτηση της υγρασίας, τα κεραμίδια είναι ένα καταπληκτικό συστατικό για το έντονα ξηρό ή ταλαιπωρημένο δέρμα, για άτομα με υπερμελάγχρωση και για άτομα με έκζεμα!

Ας ανακεφαλαιώσουμε:

  • ΕΙΔΟΣ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟΥ: Ενυδατικός παράγοντας
  • ΚΥΡΙΑ ΟΦΕΛΗ: Ανοικοδομούν και αποκαθιστούν το προστατευτικό φράγμα του δέρματος για να συγκρατήσουν την υγρασία, να βελτιώσουν τα ορατά σημάδια γήρανσης και να αποτρέψουν τις περιβαλλοντικές βλάβες.
  • ΠΟΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ: Γενικά, όποιες έχετε ξηρό / ταλαιπωρημένο δέρμα ή θέλετε μια πλήρη αντιγηραντική περιποίηση.
  • ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ: Είναι ασφαλές για συχνή χρήση

Τα αγαπημένα μας προϊόντα με κεραμίδια:

  • Medik8 Advanced Night Restore
  • Yellow Rose Hyaluronic Acid Serum
  • Medik8 Lipid-Balance Cleansing Oil
  • Genosys Skin Barrier Protecting Cream

 

 

Share this post